Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » Τετράδιο Πρόχειρο (του μουσικού Κ. Γρηγορέα)
  Εκτυπώστε το άρθρο

[μουσικός στο ντιβάνι]
ΠΑΤΟΣ... ΆΠΑΤΟΣ

 

 

Λοιπόν γιατρέ μου, έζησα  χτες την εμπειρία να παρακολουθήσω για λίγο (όσο άντεξα) την  ‘συνέντευξη’ του Rock-Star Karvelas στου Μάκη (ποιου Μάκη; Μα του Μάκη!)
Όπου λοιπόν ο καλλιτέχνης μίλησε για την τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική, την κοινωνία, τον έρωτα...Έμαθα λοιπόν τις ανησυχίες του και το βαθύ κοινωνικό και πολιτιστικό νόημα που εκφράζει το νέο έργο του (έτσι το αποκάλεσε ο ίδιος): «Μην την ψάχνεις αλλού - μία είναι η λύση - τα λεφτά, το φαί και το γαμ...σι».
Επίσης έμαθα πόσο πικραμένος νιώθει που δεν τον καταλαβαίνουμε. Δεν έχουμε αντιληφθεί τίποτα (λέει) από την πραγματική ουσία του έργου του. Ούτε τις μικρές πολιτιστικές του παρεμβάσεις  με τα τραγούδια που γράφει για την «Αυλή των Θαυμάτων» της Αννίτας (ποιας Αννίτας; Μα της Αννίτας, της φίλης του Μάκη!) Αλλά τι λέμε τώρα. Ούτε καν όταν έγραφε όπερες τον καταλάβαμε. Και τον κράζαμε.
 
Βέβαια, τώρα έχει αναλάβει και τον κράζει ο Λάκης (ποιος Λάκης; Μα ο Λάκης! Ο δικός μας). Αυτός που κάνει σάτυρα (κράξιμο το λέγαμε κάποτε) και τον λέει μακάκα (όχι μαλ…α, διότι τηλεόραση βλέπουν και τα παιδιά μας).
Αγανακτισμένος λοιπόν ο
Rock-Star αποκάλεσε το Λάκη με τη σειρά του φούστη! (όχι π..στη, διότι τηλεόραση βλέπουν και τα παιδιά μας). Ξεχνώντας προφανώς ο άμυαλος την μεγάλη προσφορά του Λάκη. Διότι είναι ο Λάκης κι όχι εσύ κύριε Karvelas μου, που μας κάνει να χτυπάμε το κατεστημένο και να διαδηλώνουμε δυναμικά κάθε Τρίτη από τον καναπέ μας!
(…Εναντίον των απολύτως αυτονόητων λες γιατρέ;... Ε, και; Εσύ δε λες ότι η ιατρική θέλει να «ξεδίνουμε» και να μην κρατάμε μαράζι αλλιώς θα αρρωστήσουμε; )
Όμως σου διέφυγε κε Rock-Star Karvelas, ότι ο Λάκης δεν πάει μόνο κόντρα στο ρεύμα. Όπου «ρεύμα» σημαίνει προφανώς το υπόλοιπο 30% των τηλεθεατών που δεν τον βλέπουν στην τι-βι (και προφανέστατα είναι αυτοί που με την αδράνεια τους είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά που ο Λάκης «κράζει»). Ο Λάκης λοιπόν μαέστρο μου, κάνει και πολιτιστικές προτάσεις προς το λαό του! (70% ενεργός λαός παρακαλώ, μετρημένος).
Προτάσεις για «ποιοτικά» πράγματα παρακαλώ.

Ναι! Όπως η Μπήλιω. (Ποια Μπήλιω; Μα η Μπήλιω!) Η Μπήλιω που δεν θα έφερνε ποτέ τον
Rock-Star Karvelas για να κάνει γούστο. Διότι, αφενός μεν είναι φίλη του Λάκη και όχι του Μάκη, κι αφετέρου διότι είναι η ενσάρκωση αυτού που λέμε ποι-ό-τη-τα. Βεβαίως! Οπουδήποτε ξεχειλίζει η ποιότητα, εκεί και η Μπήλιω: Μαγαζά, παραλίες, ταβέρνες, τσιφτετελάδικα, γκαλερί, κουζίνες, δημοπρασίες, κάβες, συναυλίες, βιβλιοπωλεία, κινηματογράφοι, στάνες, μποστάνια… Πιστοποίηση ποιότητας iso-9000 η Μπήλιω! 

………………….

Όχι γιατρέ, δεν είμαι αχάριστος και μη μου λες πάλι ότι μου αρέσει να είμαι πνεύμα αντιλογίας. Μπορεί, είναι αλήθεια, να μην τον πηγαίνω πολύ τον Μάκη ή τον μαέστρο Karvelas, αλλά δεν πάω κόντρα σε όλους. Παίρνω θέση και εκτιμώ την προσφορά κάποιων: Ο Λάκης και η Μπήλιω, ας πούμε, έχουν αναβαθμίσει τη συμμετοχή μου στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Δεν είμαι πια φρικιό, συμμετέχω γιατρέ! Νιώθω πλέον μέρος αυτής της ολότητας που λέγεται νέο-Ελλάδα.
……………………
Μπράβο, χαίρομαι γιατρέ που συμφωνείς ότι αυτό είναι για το καλό μου…
Άσε που παρατήρησα ότι με τον συμμετοχικό καναπέ ψυχο-ιατρικώς λειτουργεί καλύτερα και η άλλη ολότητα, (που ενδιαφέρει και σένα) αυτή του σώματος μου: Συμμετέχω ξεκούραστα, χωνεύοντας, κλάνοντας και αναποδοκλάνοντας (το ‘ρέψιμο’ στην καθομιλουμένη). Νιρβάνα! 
Με αγχώνουν βέβαια κάποιοι λίγοι γκρινιάρηδες και εκεί είναι που μπλοκάρει το έντερό μου. Ναι, αυτοί που λένε συνέχεια: «φέτος πιάσαμε πάτο!»  
……………
Να μην ανησυχώ λες γιατρέ;……. Μάλλον έχεις δίκιο.
Διότι, από ότι φαίνεται, στην Ελλάδα ο πάτος είναι άπατος!


Το κομμάτι που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε όλους τους συντρόφους μου στους αγώνες του καναπέ.
Κάντε κλικ για να ακούσετε: Δρακατώρ: "Είσαι χωμένος...."

  
Κώστας Γρηγορέας
grigoreas@tar.gr
www.grigoreas.gr
15/12/2007| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center