Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » ΣΤΗΛΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ » ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  Εκτυπώστε το άρθρο

[αυτοσχεδιασμοί]
Ένας Κουκοδήμος
δεν φέρνει την άνοιξη

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίαςΕγώ ευχαριστήθηκα! Σταμάτησα να νοικιάζω DVD από τον κύριο Αποστόλη και ρίχτηκα με τα μούτρα στην Ζαχοπουλιάδα. Άντε να βρεις ταινία με τόσο σεξ, αίμα, προδοσία, ίντριγκα και πλοκή πού ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος δεν θα σκαρφιζόταν.
Και δεν κατανοώ την δυσαρέσκεια του σεβαστού ηλεκτρονικού εκδότη και φίλου Νότη Μαυρουδή, που αναφωνεί :... Φυλαχτείτε!
Από τι να φυλαχτούμε? Τι καινούργιο μάθαμε από τις, κατά τα άλλα, καταιγιστικές εξελίξεις?

Οι θέσεις του Γενάρη
Όλοι οι ελαφρά υποψιασμένοι πολίτες αυτής της χώρας, γνώριζαν πολύ καλά ότι:
-  Η εξουσία είναι το ισχυρότερο σεξουαλικό διεγερτικό, και χαρά στον που την έχει!

-  Η εξουσία και το χρήμα ( και οι παράγωγες έννοιες όπως “χρηματισμός”), πάνε μαζί. Χωρίς χρήμα δεν αποκτώ εξουσία – χωρίς συνδιαλλαγή με την εξουσία δεν πολλαπλασιάζω το χρήμα!
-  Πρωθυπουργός δεν γίνεσαι για τα ωραία σου μάτια. Αλλά γιατί είσαι εγγυητής της εξυπηρέτησης των  συμφερόντων του πολιτικοοικονομικού κυκλώματος που σε αναδεικνύει. Και η εντιμότητα που απαιτείται από σένα, αφορά στην έγκαιρη αποπληρωμή των γραμματίων προς αυτά. Στο στενό και στο ευρύ περιβάλλον.
-  Τα ΜΜΕ αποτελούν σήμερα ισοδύναμο, αν όχι ισχυρότερο,  εταίρο του συστήματος παραγωγής και διανομής εξουσίας και χρήματος.
-  Ο Μάκης και ο Θέμος εκφράζουν την αθλιότερη πτυχή της μιντιακής εξουσίας.
-  Οι άλλοι επιφανείς αστέρες, τύπου Όλγας, Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτου κλπ, παίζουν με πιο κομψό, αλλά εξίσου αδίστακτο, τρόπο στο ίδιο γήπεδο. ( άσχετο, αλλά μιας και μιλάμε για γήπεδο, χαιρετίζω την ανιδιοτελή προσπάθεια του, ολίγον αδηφάγου, Βγενόπουλου-Marfin, να αγοράσει την Παναθηναϊκάρα! Κάτι μου θυμίζει.. μα τι μου θυμίζει.. θα σας γελάσω!)
-   Την προδοσία ουδείς  εμίσησεν, τον προδότη πολλοί. (το τελευταίο ελέγχεται!)
-   Οι σοβαροί εναλλακτικοί διεκδικητές της εξουσίας, είναι σοβαροί ακριβώς επειδή είναι εναλλακτικοί! Εξυπηρετούν τις ίδιες ή αντίστοιχες ομάδες συμφερόντων και χρησιμοποιούνται με την τακτική της εναλλαγής, το λεγόμενο σύστημα Rotation, το οποίο, τελευταία παρουσιάζει σοβαρά σημάδια κόπωσης. Το Rotation χρησιμοποιήθηκε και από τον προπονητή του Παναθηναίκού, Πεσέϊρο με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα

Διαφάνεια
Δεν κομίζω γλαύκα εν Αθήναις, όλα αυτά είναι και γνωστά και πολυσυζητημένα. Η διαφορά είναι ότι, με τούτο το ανηλεές αλληλοκάρφωμα, τον διαγκωνισμό βλακείας και χυδαιότητας, ένας αριθμός δύσπιστων πολιτών, διαπιστώνει τα αυταπόδεικτα. Και ο καθωσπρεπισμός των αρπακτικών κοινωνών της εξουσίας πάει περίπατο.
Όταν πριν τις εκλογές ο Αλαβάνος είχε αποδώσει στον Καραμανλή συμπεριφορά αρχηγού της Μαφίας, όλοι έπεσαν να τον φάνε… Δεν σεβάστηκε τους θεσμούς ο αγενής! Τώρα οι αγενείς πολλαπλασιάστηκαν και οι καρέκλες τρίζουν επικίνδυνα.
Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του “ανοίγματος των εθνικών βόθρων”, που στενοχωρεί τον Νότη, αλλά  εμένα με γεμίζει με αισιοδοξία. Τέτοια “διαφάνεια” είχα να δω από τις μέρες του Κοσκωτά.

Η Αποκάλυψη του Οικονομάκη
Αυτές τις σκέψεις μοιράστηκα με φίλους το περασμένο Σάββατο. Λίγο το κρασί, λίγο η παρέα με οδήγησαν σε υπερβάλλουσα αισιοδοξία. Μίλησα για συνειδητοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών, ριζική ανατροπή των συσχετισμών υπέρ των, ότι θεωρεί ο καθένας, προοδευτικών δυνάμεων. Οραματίστηκα πτώση της τηλεθέασης, πτώση των πωλήσεων ή κρατήσεων, των κιτσάτων τραγουδιστών. Ομάδες ενεργών ακτιβιστών να ραίνουν με γαλακτοκομικά προϊόντα τους επιβήτορες της δημόσιας ζωής. Και οι  κοινωνοί της ποιότητας να γεμίζουν τις αίθουσες! Εικόνες Αποκάλυψης!
Η συνομιλήτριά μου, εξαίρετη κιθαρίστρια και φιλόσοφος, Βασιλική Λεοντάρη με επανάφερε στην  τάξη.
”Μην ονειρεύεσαι, ο κόσμος γρήγορα ξεχνάει! Οι ίδιες παρέες θα μας εξουσιάζουν σε λίγο καιρό με την ανοχή και την ψήφο μας!”
”Μάλλον έτσι είναι τα πράγματα”, απάντησα. “Εκτός αν γίνουν εκλογές αμέσως τώρα, ή μοιράσουμε 10.000.000 χαπάκια κατά του Αλτσχάϊμερ”.
”Ούτε και έτσι θα αλλάξουν πολλά”, με αποπήρε.
Ίσως να έχει δίκιο. Ελπίζω, τουλάχιστον, η παρέα μας να μεγαλώσει!


Δημήτρης Οικονομάκης
dikonomakis@tar.gr
(επιλογή εικόνων: Κώστας Γρηγορέας)| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center