Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο Kιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

[κυκλοφορίες - CD]
ECHOMYTHIA

κιθάρα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Δίσκοι που υλοποιούν την αποστολή τους, δηλαδή που κάνουν "καλή παρέα" με τους ακροατές είναι κι αυτός του εξαιρετικού δεξιοτέχνη Δημήτρη Κοτρωνάκη.
Ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο που προτείνει νέα κομμάτια στην κιθαριστική δισκογραφία, που τόσο έχει ανάγκη.


ECHOMYTHIA
guitar: DIMITRIS KOTRONAKIS
(Clear Note records)

RAPHAËL FAŸS  
01. Romantique voyage(arrangement by D. Kotronakis) 
02. Dans les yeux de Michèle(arrangement by D. Kotronakis) DJANGO REINHARDT
 03. Nuages(arrangement by Roland Dyens)
MARCO PEREIRA
  04. Plainte 
  05. Tio Boros 
  06. Marta 
  07. Pixaim
AGUSTÍN BARRIOS-MANGORÉ
  08. Preludio 
  09. Las Abejas
ROLAND DYENS
  10. Valse des Loges
Hommage à Villa-Lobos
  11. Andantinostalgie 
  12. Tuhũ
VOJISLAV IVANOVIC
  13. Café No 2, Tear Prelude 
  14. Café No 5, Nostalgia, Tremolo study
LUIS ZEA
  15. Pajarillo
ŠTĔPÁN RAK
Góra 
  16. Tempo dι Rubato 
  17. Prestissimo
PACO DE LUCIA
  18. La Cueva del Gatο
NIKOLAI RIMSKY-KORSAKOV
  19. The flight of the bumblebee (arrangement by D. Kotronakis)


ακούστε: 4 κομμάτια στο TaR-radio.com

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το1973.

Οι σπουδές του στην κλασική κιθάρα, ξεκινούν σε ηλικία επτά χρονών και ολοκληρώνονται το 1992, παίρνοντας δίπλωμ κιθάρας, με βαθμό“Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο” με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά.

Ακολούθως, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών,1996, με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Το ίδιο έτος τελείωσε και τις σπουδές του στη μουσικολογία, παίρνοντας πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις μουσικές γνώσεις του στα θεωρητικά της μουσικής, πτυχίο φυγής 1997, κάτω από την καθοδήγηση του Γιώργου Σιωρά.
Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου πανεπιστημιακού τμήματος, με θέμα διατριβής “Έλληνες συνθέτες για κιθάρα στον 20ο αιώνα”.

Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας όπως, Α΄ βραβείο στον διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν, Αθήνα 1988, Α΄ βραβείο στο φεστιβάλ κιθάρας του Βόλου 1994, Α΄ βραβείο στο φεστιβάλ του Las Palmas de GranCanaria, Ισπανία 1996, Β΄ βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης έργων για κιθάρα του Εθνικού Ωδείου, Αθήνα 1998, Α΄ βραβείο στο φεστιβάλ του Sinaia, Ρουμανία 1999, και Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό κιθάρας στη Χαλκίδα το 2002.

Έχει ηχογραφήσει δύο ψηφιακούς δίσκους (CD) με έργα του Νίκου Μαμαγκάκη, την “Νέα Εκδρομή” για σόλο κιθάρα (περιλαμβάνονται δύο τραγούδια για κιθάρα - φωνή), και την “Εαρινή συμφωνία” για κιθάρα και φωνή σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου (ΙΔΑΙΑ - 2007).

Είναι η πρώτη κιθάρα του κιθαριστικού συνόλου “Έψιλον”, με το οποίο έχει ηχογραφήσει τον ψηφιακό δίσκο με τίτλο “Των αγγέλων οι κιθάρες” (MBI - 2006) . O δίσκος αυτός περιέχει, σε λόγιες διασκευές, μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, προσαρμοσμένες ειδικά για το κιθαριστικό σύνολο.

Ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο “Ηχομυθία”, κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2007 στις Η.Π.Α, από την εταιρία ClearNote. Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει έργα του σύγχρονου κιθαριστικού ρεπερτορίου, επηρεασμένα από τα ρεύματα της τζαζ, λάτιν και βραζιλιάνικης μουσικής.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μάρτιος 2001), ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ, με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κραϊόβα (Ρουμανία), την Ορχήστρα των Χρωμάτων καθώς και την ορχήστρα “Νικόλαος Μάντζαρος” .

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και στο Παναρμόνιο Ωδείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.kotronakis.com


 Το TaR βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών του. Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους, γι'αυτό και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του ( "νέα και αναΤaRάξεις", "κυκλοφορίες" ) εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες. Όπως είναι επόμενο, το TaR δεν φέρει ευθύνη για τη διατύπωση κι ούτε μπορεί να ελέγξει απόλυτα την εγκυρότητα των δελτίων τύπου και των βιογραφικών που επιλέγονται για δημοσίευση σε αυτές τις στήλες.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center