Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » Προτάσεις του TaR
  Εκτυπώστε το άρθρο

Δύο δίσκοι του Ιάκωβου ΚολανιάνΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "SOUNDBOARD" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ"Bohemio"
Guitar Masterworks of Agustin Barrios

(CD - Έκδ. "Pomegranate Music" 2006 (CD-1923) , διανομή "Motivo")
ακούστε: 3 κομμάτια στο TaR-radio.com


Τα σημαντικότερα έργα του Agustin Barrios παρουσιάζονται σε αυτό το δίσκο, σε παραγωγή της Αμερικανικής εταιρίας Pomegranate music.Η ηχογράφηση έγινε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2006 και αναδεικνύει  με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα των συνθέσεων και την ικανότητα του ερμηνευτή.

Ως ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές  συνθέτες , ο Barrios κληροδότησε το ρεπερτόριο της κιθάρας με έργα έντονου ρομαντισμού  και δεξιοτεχνικών απαιτήσεων επιτυγχάνοντας έτσι να είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών όλων των κιθαριστών. Το CD έχει εισαχθεί και διανέμεται στην Ελλάδα από την ελληνική εταιρία  MOTIVO.

Περιεχόμενα
1 Preludio en Do Menor
2 Choro de Saudade
3 Villancico de Navidad
4 Valse No. 4
5 Valse No. 3
6 Una Limosna por el Amor de Dios
7 Mazurka Apassionata
8 La Catedral
9 Las Abejas
10 Danza Paraguaya
11 Aire de Zamba
12 Un Sueno en la Floresta
13 Estudio de Concierto
14 Cueca
15 Madrigal
16 Medallon Antiguo


"Shoror"
Armenian Folk Music for Guitar
 
(CD - Έκδ. "Pomegranate Music" 2004, διανομή "Motivo")
ακούστε: 3 κομμάτια στο TaR-radio.com

Διασκευές για κιθάρα από τον Ιάκωβο Κολανιάν σε μελωδίες παραδοσιακές της Αρμενίας, αλλά και σε μουσική του μεγάλου συνθέτη Komitas.
Ένας δίσκος που αναδεικνύει την υπέροχη μουσική παράδοση της Αρμενίας. Οι εξαιρετικές διασκευές και οι άψογες ερμηνείες του Ιάκωβου Κολανιάν δημιουργούν ένα εκφραστικά πλούσιο και συγκινητικό αποτέλεσμα.
Το CD έχει εισαχθεί και διανέμεται στην Ελλάδα από την ελληνική εταιρία  
MOTIVO.

Περιεχόμενα
1 Garoun A (Komitas)
2 Noubar Noubar (Folk)
3 Nazeli Bar (Folk)
4 Yaman Yar (Folk)
5 Sareri Hovin Mernem (Folk)
6 Yarimo (Altoonian)
7 Osanna (Folk)
8 Sourch Bar (Folk)
9 Zankezouri (Folk)
10 Kakavig (Folk/Komitas)
11 Manoushaki (Komitas)
12 Vagharshapati (Komitas)
13 Ounapi (Komitas)
14 Marali (Komitas)
15 Shoushiki (Komitas)
16 Hed ou Arach (Komitas)
17 Shoror (Komitas)


σύντομο προφίλ του Ιάκωβου Κολανιάν
Ο κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ελλάδα με τους καθηγητές Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο, συνέχισε στο εξωτερικό αποκομίζοντας την γνώση διακεκριμένων δασκάλων όπως των Όσκαρ Γκίλια και Λέο Μπρόουερ. Ως σολίστας πήρε μέρος σε διεθνή φεστιβάλ (Αθηνών, Βιέννης, Μιλάνου, Ισραήλ, κ.ά.), έδωσε αναρίθμητα ρεσιτάλ σε όλες τις γωνιές της γης, συνεργάστηκε με μεγάλες ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας, κ.ά.), συνέπραξε με σπουδαίους αρχιμουσικούς και γνωστοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί απαθανάτισαν τις ερμηνείες του (BBG, Radio France, ORF, ΡΙΚ, κ.ά.).

Ο Μίκης Θεοδωράκης, για τον Ιάκωβο Κολανιάν
(απόσπασμα από σχόλιο του συνθέτη, σχετικά με τη διασκευή -για σόλο κιθάρα- και εκτέλεση του έργου του "ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ" από τον Ι.Κ.)
"...θα μου επιτραπεί να πω ότι βρίσκω την παρούσα διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου, ενώ συγχρόνως προσφέρει στον εκτελεστή μεγάλες δυνατότητες μουσικής έκφρασης και τεχνικής ωριμότητας.
Σε ανάλογο ύψος τοποθετώ και τον ερμηνευτή κιθαρίστα Κολανιάν, που σε πολλά σημεία του έργου φαίνεται να αγγίζει τα όρια της τεχνικής και εκφραστικής τελειότητας.
Γεγονός όμως είναι ότι ο «Επιτάφιος» για σόλο κιθάρα, ως σύνολο αποκτά μια καινούρια διάσταση, που είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί δεόντως τόσο από τους γνώστες της μουσικής μου όσο και από το ευρύτερο κοινό..."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://www.iakovoskolanian.com/

Γεράσιμος Τριανταφύλλου
gerasimost@tar.gr| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center