Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Νέες Παρουσίες
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΜΙΧΑΗΛΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ
(κλασική κιθάρα)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών με δάσκαλο τον Δημήτρη Τουμανίδη. Συνέχισε με τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου για δυο χρόνια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμα Κιθάρας, σε ηλικία 18 ετών (ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ και ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ) τον Ιούνιο 2007.
Τον Ιούνιο του 2009 ολοκλήρωσε τις μεταδιπλωματικές σπουδές του, στην κιθάρα, στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Την ίδια χρονιά κερδίζει το 1o βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας, στο μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Ελλάδας που γίνεται στη Νάξο (πρώην Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου).
Παράλληλα, ολοκληρώνει τις θεωρητικές του σπουδές με καθηγητή τον Γιώργο Καμπανά (ΑΡΜΟΝΙΑ - ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ - ΦΟΥΓΚΑ).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δασκάλους του χώρου οπως: Aniello Desiderio, Oscar Ghiglia, Zoran Dukic, Roberto Aussel, Θάνο Μήτσαλα και Κώστα Κοτσιώλη. Παράλληλα παρακολούθει συχνά ειδικά σεμινάρια στη flamenco μουσική στη Σεβίλλη.
Έχει δώσει τρία σόλο ρεσιτάλ στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό: Αίθουσα «Παρνασσός», Αθήνα 2007,  Αίθουσα «La divina» - Athenaeum, Αθήνα  2008, «Εστία Μουσών» - Νάουσα 2009, «Prayner Konservatorium», Βιέννη 2010 και ως ντουέτο κιθάρας, με την ονομασία “virDUOso”, με τον Σπύρο Χριστόγλου, ένα ρεσιτάλ στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο», στη Λάρισα.

Στις παράλληλες δραστηριότητές του περιλαμβάνονται μεταγραφές για κιθάρα:  α) Σονάτα του Σεληνόφωτος (1ο μέρος “Adagio Sostenuto”)  –  L.V. Beethoven, για σόλο κιθάρα, β) Νύχτα στο φαλακρό βουνό – M.P. Mussorgsky και Sonata K. 449 – D. Scarlatti για δυο κιθάρες. 
 Μεταγραφές και έργα του παρουσιάζονται συχνά σε εκπομπές του «Τρίτου Προγράμματος»  της ΕΡΤ.  Η μεταγραφή του έργου «Νύχτα στο φαλακρό βουνό» έχει ηχογραφηθεί επαγγελματικά. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά, ζωντανά, τον Απρίλιο του 2008 με τη σύμπραξη του Σπύρου Χριστόγλου.
Επίσης, έχει συμπράξει σε συναυλίες με τους μουσικούς: Νίκο Νικολόπουλο (φλάουτο), Janet Kapuya (τραγούδι).

Αυτήν την περίοδο εμφανίζεται με το ορχηστρικό ντουέτο ARTempest (Κωνσταντίνος Μπουντούνης - τσέλο, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης -κιθάρα).
Ακόμη, για την περίοδο 2010 – 2011 έχει προγραμματισμένες συναυλίες και ρεσιτάλ στις πόλεις: Saltillo (Mεξικό), Βελιγράδι (Σερβία), Σμύρνη και Κων/πολη (Τουρκία).


  ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΤaR-radio.com:
-
MICHAELANGELO TOUMANIDIS:
Transcriptions and Works for classical guitar| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center