Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » βιβλία
  Εκτυπώστε το άρθρο

[Κυκλοφορίες-Βιβλία]
 Παντελής Γαργουλάκης
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για τη σύγχρονη μουσική θεωρία, 
από τον γνωστό κιθαριστή και έμπειρο μουσικοπαιδαγωγό Παντελή Γαργουλάκη.
 Το  βιβλίο απευθύνεται σε καθηγητές και σπουδαστές που επιθυμούν να διδάξουν  ή να διδαχθούν την σύγχρονη μουσική.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεδεμάδης (
http://www.dedemadis.gr/)


Πρόλογος του συγγραφέα


Βιογραφικό σημείωμα για τον συγγραφέα του βιβλίου
Παντελή ΓαργουλάκηΞεκίνησε τις σπουδές του με μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Γιάννη Μητσάκη.
Στην συνέχεια σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα στο ωδείο Φ. Νάκας, με καθηγητή τον jazz κιθαρίστα Tάκη Μπαρμπέρη.
Παράλληλα σπούδασε Μοντέρνα Θεωρία και Jazz Αρμονία με καθηγητές τους: Δημήτρη Τσιάκα (σαξόφωνο) και Μάνο Αθανασιάδη (πιάνο) στο ωδείο Φ. Νάκας.
Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με θέματα όπως τεχνικές αυτοσχεδιασμού στην Jazz και το Blues, σύνθεσης και ενορχήστρωσης , Swing feel, bebop, και jazz harmony από καθηγητές του Berklee College of Music.
Έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με ποικίλα μουσικά σχήματα (blues, jazz, rock, ethnic, latin κ.α.) από το 1990.
Είναι ιδρυτής και συνθέτης του ethnic jazz σχήματος "Tales from India" με την παρουσία κορυφαίων μουσικών από την Ελλάδα και την Ινδία.
Ο Παντελής Γαργουλάκης κατέχει σημαντική εμπειρία στην διδασκαλία ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, μοντέρνας θεωρίας και αρμονίας την οποία απέκτησε παραδίδοντας μαθήματα από το έτος 2000.
Από το έτος 2003 είναι καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, σύγχρονης θεωρίας και αρμονίας στο Πυθαγόρειο Ωδείο. Επίσης είναι έφορος του μοντέρνου τμήματος του Ωδείου βάση προσωπικού οργανογράμματος (πλάνου σπουδών), χωρίζοντας την φοίτηση σε δύο επίπεδα σύγχρονης θεωρίας, δύο επίπεδα σύγχρονης αρμονίας και οκτώ επίπεδα ηλεκτρικής κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσου.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center