Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Νέες Παρουσίες
  Εκτυπώστε το άρθρο

[νέες παρουσίες]

NoiΖ Duo

Τον Οκτώβριο του 2007, οι κιθαρίστες Ντόρα Νάκου (Ελλάδα) και Pedro Izquierdo (Ισπανία), φοιτητές του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαζί ένα project μουσικής δωματίου και συστήνουν το Noiz guitar duo. Κάτω από την καθοδήγηση των καθηγητών τους Eliot Fisk, Matthias Seidel, Ricardo Gallen και Marco Tamayo, καθώς και των καθηγητών μουσικής δωματίου M. Isabel Siewers, σύγχρονης μουσικής Martin Mumelter και παλιάς μουσικής Howard Penny, η Ντόρα Νάκου και ο Pedro Izquierdo αρχίζουν να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν τη μουσική για δύο κιθάρες από την εποχή του baroque μέχρι τον 20ο αιώνα, τόσο μέσα από έργα αυθεντικά γραμμένα για ντουέτα κιθάρας, όσο και από μεταγραφές άλλων έργων από τους ίδιους. Έχουν δώσει συναυλίες στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Την άνοιξη του 2008, το LMN - Y. Menuhin Foundation επιλέγει το NoiZ guitar duo για να συμμετάσχει στους κύκλους συναυλιών του στην Αυστρία. Το Φεβρουάριο του 2009 εμφανίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Ρ. Παπάζογλου, ερμηνεύοντας το Concerto op. 201 του M. Castelnuοvo-Tedesco για δύο κιθάρες και ορχήστρα. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους αποσπούν το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Savarez - Corelli (Salzburg, Austria). Τον Οκτώβριο του 2009 ηχογραφούν το CD "Portraits", μέσα στα πλαίσια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg. Τον Ιανουάριο του 2010 γίνονται δεκτοί στο πανεπιστήμιο "Hochschule für Musik Weimar" στην τάξη του Ricardo Gallén. Από το Φεβρουάριο του 2010 η Ντόρα Νάκου και ο Pedro Izquierdo κατοικούν στο Βερολίνο.

Pedro Izquierdo

Γεννήθηκε στην Cartagena της Ισπανίας το 1983. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κιθάρας στην Almansa και αργότερα στη Valencia. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο (2003) και το δίπλωμα (2007) του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο Τιμητικής Διάκρισης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Carles Trepat, Ricardo Gallen, Joaquin Clerch, David Russell και με το Duo Melis. Έχει βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ισπανία. Συνέπραξε για πρώτη φορά με ορχήστρα ως σολίστ στην ηλικία των 15. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου με το Gioco guitar quartet, με κουιντέτο εγχόρδων καθώς και με ντουέτα με φλάουτο ή φωνή. Το 2007 κερδίζει υποτροφία από τον οργανισμό Junta de Comunidades de Castilla - La Mancha για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή το Marco Tamayo, τις οποίες ολοκληρώνει το Δεκέμβριο του 2009 με βαθμό Άριστα παμψηφεί  και Διάκριση (Master of Arts). Τον Ιανουάριο του 2010 γίνεται δεκτός στο Hochschule für Musik Weimar στην τάξη του Ricardo Gallén. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Universidad Politecnica de Valencia.

Nτόρα Nάκου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κιθάρας με τη Λουκία Σαμούρκα και πήρε το δίπλωμα της το 2004 με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και τιμητική διάκριση εξαιρετικής ερμηνείας από το ωδείο Φ. Νάκας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους R. Aussel, R. Dyens, F. Hand, J. Jouve, T. Korhonen, C. Marchione, Duo Melis, Ε. Ασημακόπουλο, Λ. Ζώη, Δ. Ιωάννου, Κ. Κοτσιώλη. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, από όπου έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους και έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το Σεπτέμβριο  του 2007 γίνεται δεκτή στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητές τους Eliot Fisk και Ricardo Gallen και ολοκληρώνει τόσο το βασικό (Bachelor of Arts, Ιούνιος 2008) όσο και το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (Master of Arts, Νοέμβριος 2010) με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Διάκριση. Τον Ιανουάριο του 2010 γίνεται δεκτή στο Hochschule für Musik Weimar στην τάξη του Ricardo Gallén. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Info - Επικοινωνία:

email: noizguitarduo@gmail.com 
website:
http://www.noizguitarduo.blogspot.com/
http://www.youtube.com/NoiZduo


(επιμέλεια σελίδας: Κώστας Γρηγορέας )| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center