Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

Νέες Κυκλοφορίες - CD

Τρία Ελληνικά Κοντσέρτα
για Σαξόφωνο Σοπράνο και Ορχήστρα Εγχόρδων


**************

Bulgarian National Radio Symphony Orchestra
Διευθυντής Ορχήστρας : Άλκης Παναγιωτόπουλος

Σολίστ : Στάθης Μαυρομμάτης

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 17 Απριλίου 2009
στο στούντιο της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας στη Σόφια
Υπεύθυνος ηχολήψίας : Sava Laslov
Montage : Κατερίνα Παπαδά
Digital mastering : Γιάννης Χριστοδουλάτος, Studio Sweetspot

Παραγωγός LYRA (Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.)

κάντε κλικ στο εικονίδιο-μεγάφωνο,
για να ακούτε μουσική σχετική με το άρθρο από το TaR-radio.com!

Από το ένθετο του δίσκου

"Ο δίσκος αυτός είναι η ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξαν κάποιοι άνθρωποι που αισθάνομαι την ανάγκη σ' αυτές τις λίγες γραμμές να ευχαριστήσω :
Τους τρεις δασκάλους, φίλους και διακεκριμένους συνθέτες Ντ. Κωνσταντινίδη, Ευ. Κοκκόρη, Δ. Νικολάου που μου εμπιστεύτηκαν τα έργα τους σε πρώτη παγκόσμια εγγραφή και μάλιστα δύο από αυτά με αφιέρωση.
...............................
Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται στον αείμνηστο Δημήτρη Νικολάου, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας."

Τα έργα

Ντίνου Κωνσταντινίδη
Concerto No. 2 for Soprano Saxophone and String Orchestra (Grecian Variations) LRC 106c

Ευάγγελου Κοκκόρη
Concerto pour Soprano Saxophone et Orchestre a cordes

Δημήτρη Νικολάου
Sax Concert No. 3 'The greek' Op. 168 for Soprano Saxophone and String Orchestra


Με την πρώτη ακρόαση ...

Ο Στάθης Μαυρομμάτης φαίνεται να επιμένει ελληνικά. Έτσι ο δίσκος ακτίνας που μόλις κυκλοφόρησε και φέρει την ερμηνευτική υπογραφή του σε τρία έργα γνωστών και σημαντικότατων Ελλήνων συνθετών, εκπλήσσει, όχι μόνο, με την φρεσκάδα και την νεανική ανάγνωση των έργων, αλλά και με τον ήχο που πλάθει ο καλλιτέχνης έχοντας αρωγό το σαξόφωνό του για να αποδώσει έτσι με ειλικρίνεια αλλά και με την σοβαρότητα ενός δεξιοτέχνη τα ηχοχρώματα εκείνα που θα οδηγήσουν τον ακροατή στην μέθεξη των έργων αυτών.
Ώριμος αν και νέος ακόμα, δεν φαίνεται να διαψεύδει τους  Κωνσταντινίδη, Κοκκόρη και Νικολάου, οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν τα τόσο απαιτητικά έργα τους. Με ορμή και πάθος, αλλά και με διαρκή παιχνιδίσματα με τους ήχους κατορθώνει να κορυφώσει το ενδιαφέρον του ακροατή έχοντας συνοδοιπόρο του μια ορχήστρα που με τον γνωστό επαγγελματισμό της δημιουργεί το κατάλληλο φόντο ώστε να ολοκληρωθεί το τελικό κάδρο των ερμηνειών του. 
Ο Άλκης Παναγιωτόπουλος διευθύνει εμπνευσμένα τα έργα, παρακολουθώντας υφολογικά με μεγάλη ακρίβεια την παρτιτούρα, σεβόμενος την θέληση και το πνεύμα των συνθετών, έχοντας υπό την καθοδήγησή του μια ορχήστρα πρωτίστως πειθαρχημένη, με τεράστια εμπειρία σε ηχογραφήσεις, ειδικότερα δε έργων ελλήνων συνθετών.
Είναι σημαντικό Έλληνες σολίστες να επιλέγουν Έλληνες συνθέτες για να στηρίξουν την σταδιοδρομία τους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ειδικότερα δε όταν αυτοί αντιμετωπίζονται με την αγάπη, τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο Στάθης Μαυρομμάτης. 

Δημήτρης Κυπραίος
(Δεκέμβριος 2009)


Ποιός είναι ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Έχει πάρει Δίπλωμα Σαξοφώνου από το Ωδείο «Φ.ΝΑΚΑΣ» της Αθήνας με τον Ευστάθιο Κιοσόγλου, τα διπλώματα Σολίστα Σαξοφώνου LLCM και FLCM από το London College of Music και έχει παρακολουθήσει προγράμματα τελειοποίησης στο σαξόφωνο με τους Jean-Yves Fourmeau, Claude Delangle και Eugene Rousseau. Επίσης έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Ιωαννίδη.
(Διαβάστε περισσότερα .....)

 

Επιμέλεια σελίδας
Δημήτρης Κυπραίος
.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center