Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010,  ΩΡΑ:20.30
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ  ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ


“ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ”

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

  

 

Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά, μέχρι τις 30 Μαρτίου, η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων  με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  και το ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter.

 

Το 2010 οι κινηματογραφικές και οι μουσικές επιλογές κάθε Τρίτη στο ΤΡΙΑΝΟΝ έχουν κοινό παρανομαστή την μουσική που πλάστηκε για τον κινηματογράφο ή απόκτησε από αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας. Ξεχωριστές βραδιές στις οποίες μουσική με κινηματογραφικό χαρακτήρα συναντά σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης, που διατηρήθηκαν στη μνήμη και μέσω της μουσικής τους.

 

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα έχει τον τίτλο Όλα τα βραδινά του κόσμου.

Η Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) και ο Αγγελος Ρεπαπής (βιολα ντα γκάμπα) θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Mr. De St Colombe, le fils, François Couperin, Antoine Forqueray και Marin Marais. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας The Libertine (2004) σε σκηνοθεσία Λώρενς Ντάνμορ και μουσική Μάικλ Νάυμαν με τους Τζώννυ  Ντεπ, Τζων Μάλκοβιτς και Φραντσέσκα Άννις.

              

Η συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων και του ΕΚΚ έχει από καιρό ξεπεράσει τα όρια της απλής σύμπραξης δυο θεσμικών φορέων του πολιτισμού. Έχει πλέον εδραιωθεί και μετατραπεί η ίδια σε θεσμό με το Τριανόν Filmcenter  μόνιμο κοινό χώρο φιλοξενίας για τους φιλόμουσους και τους σινεφίλ. Μας κάνει, έτσι, να νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας να προσφέρουμε ένα σύνθετο θέαμα-ακρόαμα και να συνυφάνουμε δυο φαινομενικά διακριτές απολαύσεις, αυτή του  κινηματογράφου και αυτή της μουσικής, σε ένα χώρο οικείο και εύκολα προσβάσιμο  για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια και σύντομη εισήγηση για τα έργα από τον Γιώργο Β. Μονεμβασίτη.

 

Πώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter , Κορδιγκτώνος 21, τηλ: 210 8215469

Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 8 € το φοιτητικό

Πληροφορίες: Αγγέλα Παπαθανασίου,  210-3605127 και  6944-246992| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center