Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Οι Take The Money and Run δημιουργήθηκαν το 1995 από τους Γιάννη Καραγιάννη, Γιάννη Νοταρά, Μελέτη Πόγκα και Βασίλη Τζαβάρα. Το όνομα του γκρουπ είναι από την ομώνυμη ταινία του Woody Allen. Ο διάσημος σκηνοθέτης αποτελεί από τις σημαντικότερες επιρροές των μελών του γκρουπ.

Αρχικά έπαιζαν jazz και blues, στην συνέχεια κατέληξαν στο ύφος που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα. Swing της δεκαετίας του ’30, ακουστικός ήχος και αναφορές σε μουσικούς όπως Django Reinhardt, Fats Waller, Duke Ellington αλλά και Tom Waits.

Σημαντικό γεγονός στην πορεία των Take The Money and Run, αποτέλεσε η γνωριμία και η συνεργασία με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Το καλοκαίρι του 2003, ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος του γκρουπ με τίτλο “How The Story Goes” και κυκλοφόρησε από την εταιρία Protasis. Ο δίσκος περιλαμβάνει 19 τραγούδια των Take The Money and Run τα οποία αφηγούνται «τις περιπέτειες μιας φιλήσυχης συμμορίας την εποχή του swing στη Νέα Υόρκη, που προσπαθεί να επιβιώσει στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος με απρόβλεπτες συνέπειες.»

Οι Take The Money and Run μετά από απουσία 3 περίπου χρόνων επιστρέφουν στην σκηνή της ΑΥΛΑΙΑΣ (Αγ. Όρους 15, Βοτανικός) για να γιορτάσουν τα 15 χρόνια από την ιστορική μέρα της ίδρυσής τους και να παρουσιάσουν καινούργια τραγούδια.
 
http://www.myspace.com/takethemoneyandrunswingband| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center