Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΣΤΗΛΕΣ » ΣΤΗΛΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ » music in a room (Β. Οδ. Τζαβάρας) & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Προσωπογραφίες
  Εκτυπώστε το άρθρο

Ο BOB DYLAN ΣΤΟ TERRA VIBE
(29 – 5 - 2010)

21 χρόνια μετά την συναυλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και 17 χρόνια μετά τον Λυκαβηττό ο Dylan επέστρεψε το Σάββατο στο Terra Vibe για μια συναυλία που ενθουσίασε φανατικούς και μη. Λίγο λιγότερο από δυο ώρες γεμάτες παλιά τραγούδια παιγμένα από μια εκπληκτική μπάντα.
Η συναυλία ξεκίνησε ακριβώς στις 9:30 το βράδυ με ένα εκρηκτικό “Rainy Day Women” για να τελειώσει λίγο πριν τις 11:30 με τα δυο encores: “Like a Rolling Stone” και “All Along The Watchtower”.

Ξεχώρισα, μεταξύ άλλων, το υπέροχο “Lay Lady Lay”, το σκοτεινό “Desolation Row” και το τρυφερό “ Just Like A Woman”… ο Dylan 69 ετών πια, με φωνή σπασμένη ερμήνευσε, διασκεύασε τον ίδιο του τον εαυτό, χαμογελαστός, παίζοντας αλλού Hammond, αλλού κιθάρα ή φυσαρμόνικα, αμίλητος όπως συνηθίζει, στο τέλος μας ευχαρίστησε, υποκλίθηκε κι απλά έφυγε… όπως απλά φαίνεται να έχουν περάσει αυτά τα 49 χρόνια από την έκδοση του πρώτου του δίσκου.


Δείτε:
Το “Like a Rolling Stone” από την συναυλία του Σαββάτου:

 

 Δείτε τoν Neil Young να μιλάει για τον Dylan:
Διαβάζω σήμερα ότι πέθανε ο Dennis Hopper (o ένας από τους ήρωες του Easy Rider), κλείνω λοιπόν με την τελευταία σκηνή της ταινίας.
 Το τραγούδι των τίτλων, παρόλο που δεν αναφέρεται, είναι του Bob Dylan:

*  *  *  *  *  *  *  *


Οι φωτογραφίες απο τη συναυλία είναι του Βασίλη Τζαβάρα


Βασίλης Οδ. Τζαβάρας
31 Μαΐου 2010
http://tzavarastar.wordpress.com/

Επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center