Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » βιβλία
  Εκτυπώστε το άρθρο

[κυκλοφορίες - βιβλία]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ
–διαπασών- ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ

 

Από το ‘Κυπριακό Οινομουσείο’ και τον ‘Πολιτιστικό Οργανισμό Κινύρας’ της Λεμεσού Κύπρου κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ –διαπασών- ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ» του ελληνοκυπριακής καταγωγής μουσικολόγου-αρχιμουσικού Φράνσις-Νεκτάριου Γκάυ αφιερωμένο στον σπουδαίο μουσουργό Γιώργο Σισιλιάνο (1920-2005).
Περιέχει διαλόγους, υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, του συγγραφέα με τον Γ. Σισιλιάνο στην περίοδο 2003-05. Επίσης περιέχει αντίστοιχους διαλόγους με συγγενικά του πρόσωπα (τη σύζυγο και τον γιό του) και με τέσσερεις μουσικούς που ασχολήθηκαν με τη μουσική δημιουργία του, από πλευράς ερμηνείας (Γ. Δεμερτζής, Ν. Τσούχλος, Δ. Αγραφιώτης και Α. Παναγιωτόπουλος).
Μέσα από τις αφηγήσεις τους αποκαλύπτεται ο δημιουργός αλλά και ο άνθρωπος Γ. Σισιλιάνος ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του ευλαβικά στη μουσική, στον στοχασμό και στη διακονία της Τέχνης ως αντανάκλαση του έσω κόσμου.

Θωμάς Ταμβάκος
www.tamvakosarchive.blogspot.com| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center