Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Νέες Παρουσίες
  Εκτυπώστε το άρθρο

[νέες παρουσίες]

ΛΥΔΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ
(βιολί)
 

Η Λυδία Μπουντούνη γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1991 από γονείς μουσικούς. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τη Νίνα Πατρικίδου και συνέχισε τις σπουδές της με τον Δημήτρη Σέμση. Σπούδασε θεωρητικά με τον Βασίλη Μητρόπουλο και τον Περικλή Κούκο.Τον Ιανουάριο του 2010 πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλιο. Σε ηλικία 13 ετών ερμήνευσε το κοντσέρτο σε Λα Ελάσσονα του I.S.Bach με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Ρώσου μαέστρου Saulius Sodeckis. Τον Ιανουάριο του 2004 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στους Πανελληνίους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Το 2006 σε ηλικία 14 ετών έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο-Πανκύπριο διαγωνισμό βιολιού "Ο ΦΙΛΩΝ" όπου τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο. Είναι μέλος της ορχήστρας «Οι Κιθαριστές»με την οποία εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ. Τον Ιούλιο του 2004 εμφανίστηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στη συναυλία «Βαγγέλης Μπουντούνης 100 κιθάρες» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε με την ίδια ορχήστρα  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης έχει συμμετάσχει ως σολίστ στα δυο CD της ορχήστρας (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο και ΄΄Historia de un Amor΄΄). Τον Νοέμβριο του 2006 εμφανίστηκε με τους «Κιθαριστές» στη Νέα Υόρκη όπου έδωσαν δυο συναυλίες προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ωνάση. Τον Δεκέμβριο του 2010 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου ερμήνευσε μεταξύ άλλων έργα Paganini, H.Villa Lobos και Astor Piazzolla. Είναι μέλος της Ορχήστρας ΄΄Camerata Junior΄΄που διευθύνει ο Δημήτρης Σέμσης από την ίδρυση της τον Ιανουάριο του 2011. Έχει κάνει ηχογραφήσεις για την EBU και  την Ελληνική Ραδιοφωνία. Από το 2010 συνεργάζεται με τον Βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη τον πιανίστα Δημήτρη Κούκο και τους ‘’Ciccada’’.ΑΚΟΥΣΤΕ:
 


Επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center