Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΣΤΗΛΕΣ » ΣΤΗΛΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ » Maecenae contestatio (Γ. Λιγνός) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι
  Εκτυπώστε το άρθρο

Στρατευμένη τέχνη ή απλά τέχνη της ζωής;

Η κρίση χτυπάει την ελληνική κοινωνία. Πολλά λέγονται και γράφονται. Καλέσματα για αγώνα και στράτευση.
Κοιτάζοντας λίγο πίσω τα τραγούδια που τραγουδήθηκαν πριν απο χρόνια έψαξα να βρώ την συνέπεια και την επαναστατική προοπτική.
Πουθενά.

Όλα τα τραγούδια μάλλον προσπαθούν να διαχειριστούν το πρόβλημα της φτώχειας, άλλα με ελπίδα, άλλα προβάλοντας την μόνη βέβαιη ισότητα, αυτήν του θανάτου. Στο ενδιάμεσο ο πόνος απο την διάψευση  της αγάπης και της φιλίας όταν η φτώχεια χτυπήσει την πόρτα μας.
Μερικά είναι πραγματικά ωραία, ενώ άλλα της σειράς.
Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά και έχουν μια θυμόσοφη διάθεση.

Δεν ξέρω τι θα έλεγε κάποιος ιδεολογικός υπεύθυνος, αλλά αρέσουν γιατί σε βοηθάνε να πάρεις μια ανάσα,να δεις τα πράγματα από μια απόσταση,  έστω κι αν δεν υπόσχονται την  λύση του κοινωνικού προβλήματος.
Δεν είναι στρατευμένα αλλά είναι μέσα στη ζωή!
Μα αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Η Τέχνη έστω  περαστική και φευγαλέα, όπως είναι ένα τραγουδάκι, να αφήνει πίσω της δυο, τρεις σκέψεις και λογισμούς.


.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.

.
.


Γιώργος Λιγνός (Μαικήνας)
Ιούλιος 2012
http://lignostar.wordpress.com/| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center