Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Κιθαριστικά Πορτραίτα & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Κλασική Κιθάρα
  Εκτυπώστε το άρθρο

Αφιέρωμα στον Γεράσιμο Μηλιαρέση (1918-2005)Το περιοδικό TAR εγκαινιάζει την κατηγορία "Η ιστορία της κιθάρας στην Ελλάδα" με ένα αφιέρωμα στον κιθαριστή, συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό Γεράσιμο Μηλιαρέση.

Στην επιλογή του προσώπου συνέβαλε τόσο ο ισχυρός συμβολισμός που εμπεριέχει για την ελληνική κιθάρα η μορφή του Γεράσιμου Μηλιαρέση —δεδομένου πως αποτέλεσε τον πρώτο επαγγελματία σολίστ κιθάρας στη χώρα— όσο και ο πρόσφατος χαμός του, τον Ιούνιο του 2005.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί παρατίθεται πλούσιο υλικό με το οποίο επιχειρείται η σκιαγράφηση της ζωής και του έργου του Μηλιαρέση. Κύρια πηγή από όπου αντλήθηκαν τα κείμενα που παρατίθενται, αποτέλεσαν οι ομιλίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του, στις 2 Δεκεμβρίου 2005, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Σε αυτά προστέθηκε σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχει τη δυνατότητα μιας διαφορετικής και πρωτότυπης γνωριμίας με τον καλλιτέχνη.

Οι επιμελητές του αφιερώματος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους εμπιστεύτηκαν πολύτιμα τεκμήρια ή κείμενα σχετικά με τον Μηλιαρέση και συνέβαλλαν έτσι στην πραγματοποίηση του αφιερώματος.

Τάσος Κολυδάς
Γιώργος Β. Μονεμβασίτης


Περιεχόμενα| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center