Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη



 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

MUSICA POETICA
Ο πρώτος δίσκος της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων ATTIKA

Το Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, "Musica Poetica". Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου με αποσπάσματα από το έργο του ποιητή, πλαισιωμένα από μουσικές των J.S. Bach, A. Vivaldi, H. Purcell, F. Mendelssohn, P. Tchaikovsky, J. Offenbach, N. Μάντζαρου και C. Galanti.  

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1993 με πρωτοβουλία του μαέστρου του σχήματος Άρη Δημητριάδη και από το 1997 είναι υπό την αιγίδα του Μουσικού Συλλόγου «ΕΡΑΤΩ».


Άρης Δημητριάδης

Με ένα πολύ προσεγμένο ρεπερτόριο, στα πρότυπα ξένων μεγάλων ορχηστρών του είδους, έχει καθιερωθεί στη χώρα μας και διαπραγματεύεται μουσική πέντε αιώνων: από την Αναγέννηση ως την Ιταλική καντσονέτα, από τη μουσική Μπαρόκ ως το Ρομαντισμό, από την Κλασική Περίοδο ως τις σύγχρονες συνθέσεις του 20ου αιώνα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Πρωταρχικός σκοπός της ορχήστρας, είναι να διαδώσει το μαντολίνο και την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων στο μουσικό κοινό της Ελλάδας και στο διεθνή χώρο, καθώς επίσης και να αναβιώσει τα όργανα της οικογένειας του μαντολίνου που τείνουν να εξαφανιστούν.



Σημαντικές εμφανίσεις υπάρχουν στο ενεργητικό της ορχήστρας όπως: στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «ATHENAEUM» στην αίθουσα συναυλιών Φ. ΝΑΚΑΣ, στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», στο Μέγαρο Μουσικής KEMAL-RESIT-REY και στην αίθουσα τελετών της Πολυτεχνικής Σχολής στην Κωνσταντινούπολη, συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής στην Πάρο, στο Φεστιβάλ Μαντολινάτας στην Κεφαλονιά, στο Φεστιβάλ Παπάγου κ.ά. εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως για το Ελληνικό Σχολείο της Ίμβρου, για την Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων και Πτηνών της Αίγινας, για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών για την πρώτη εκτέλεση του έργου «ΠΥΛΕΣ» του Παύλου Βεντούρα, τη δισκογραφική δουλειά της Βασιλικής Νίκα «Αναφορά στο Μίκη», καθώς και συναυλίες σε πολλούς δήμους της χώρας με μεγάλη πάντα επιτυχία.



Τα μέλη της Ο.Ν.Ε «ΑΤΤΙΚΑ» είναι διπλωματούχοι μουσικοί, αρκετοί από αυτούς με σημαντικές παρουσίες στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.
Τα μουσικά όργανα της «ΑΤΤΙΚΑ»:
Μαντολίνο, Μαντόλα alto, Μαντόλα tenore, Κιθάρα, Κοντραμπάσο, Ακορντεόν, Τσέμπαλο και Πιάνο.


Για πληροφορίες και αγορά του δίσκου http://www.attikaorchestra.gr/

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ:
α΄ μαντολίνα: Άρης Δημητριάδης, Μαρία Φιλιππίδη, Αντώνης Αθανασόπουλος
β΄ μαντολίνα: Χρήστος Τάκος, Γιάννης Αρβανιτάκης, Ελένη Κακριδά
μαντόλα άλτο: Μαρία Στέλλιου
μαντόλα τενόρε / μαντολοντσέλο: Γιώργος Ρουσόπουλος
κιθάρες: Δημήτρης Κουφογιώργος, Γιάννης Βαλιάντζας, Βάσω Δημητρούλια
κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος
πιάνο / τσέμπαλο: Παναγιώτης Μάρκος

Επιλογή ποιημάτων από τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά

Αφήγηση:
Ελένη Δημοπούλου (ελληνικά)
Ανδρομάχη Κουφογιώργου (αγγλικά)



| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center