Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » σκληρό... baRock (Ν. Παναγιωτίδης) & Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Δεν θέλω να σταθώ στην αξία της ΕΡΤ, γιατί τη θεωρώ αυτονόητη: Δεν είναι απλά “ένας δημόσιος οργανισμός”, είναι ζωντανή ιστορία της χώρας. Θέλω όμως να σταθώ στο οριστικό τέλος του δημοκρατικού ήθους όπως το ξέραμε ώς τώρα, έτσι όπως το συνυπέγραψαν ο Σαμαράς, ο Κεδίκογλου και όλος αυτός ο συρφετός των τίποτα. Συνεπικουρούμενος από έναν αηδιαστικό όχλο “πολιτών” που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι “μας χρειάζεται μιά Θάτσερ” – στην καλύτερη περίπτωση, γιατί υπάρχει και Παπαδόπουλος στο “μενού”.

Τα “επιχειρήματα” αυτού του όχλου και των αρχηγών του για την ΕΡΤ είναι τόσο γελοία που δεν αντέχουν σε κριτική. Χαμηλή ακροαματικότητα, ας πούμε, το αιώνιο τσεκούρι -για παράδειγμα- πάνω απ’ το κεφάλι του Τρίτου Προγράμματος που ανέκαθεν κοίταζαν πώς να το ξεφορτωθούν. Εκτός του ότι αποστολή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι να ανταγωνίζεται εμπορικά τους ιδιώτες, η ακροαματικότητά της δεν μετρήθηκε ποτέ παρά μόνο στην Αττική. Χτες βράδι, από τον πρόεδρο των αποδήμων της Γερμανίας ώς τον αντίστοιχο στη Ζάμπια, 7 εκατομμύρια Έλληνες ακροατές της “Φωνής της Ελλάδας”, του Πέμπτου Προγράμματος, δήλωναν την απελπισία τους.

Αλλά ο ίδιος ο Κεδίκογλου (ήταν και δημοσιογράφος, τρομάρα του κι έχει περάσει κι από την ΕΡΤ) προ καιρού που διέψευδε οργίλος τις φήμες για το κλείσιμο, το απέδιδε σε ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα και μιλούσε για την εθνική σημασία της μετάδοσης στα παραμεθόρια. Σήμερα, μιλάει για κακοδιαχείριση, σπατάλες και ρουσφέτια, για τα οποία φυσικά ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη! Χτες βράδι θύμισε στο ραδιόφωνο ο Νότης Μαυρουδής την μόνιμη και γνωστή σε όποιον στοιχειωδώς παρακολουθούσε πραγματικότητα, απ’ τον καιρό που ήταν ο ίδιος διευθυντής στο Δεύτερο: “Μετά από κάποιες εκλογές είδαμε κάτι μαστόρια να βάζουν διαχωριστικά στα γραφεία” (μικραίνοντας και πολλαπλασιάζοντάς τα). “Τι γίνεται; ρωτήσαμε – Έχουμε εντολή, θα ‘ρθει κόσμος”. Έτσι γινόταν σε προ- και μετεκλογικές περιόδους, “ερχόταν κόσμος” που δεν είχε ούτε γραφείο να καθήσει. Με …ατομική ευθύνη τους, προφανώς, κανείς δεν τους έβαζε. Μ’ αυτή τη “λογική”, κακοδιαχείριση υπάρχει και στα νοσοκομεία, και στο στρατό, μέχρι και στα ίδια τα κόμματα! Να τα κλείσουμε όλα, δηλαδή;

Η διαδικασία, όμως, έχει τη δική της αξία. Η Νέα Δημοκρατία, ξέροντας ότι ούτε οι κυβερνητικοί εταίροι της δεν συμφωνούσαν με την άθλια πράξη, δεν τολμούσε να την περάσει από τη Βουλή για να μην υποστεί ήττα. Κουρελιάζοντας λοιπόν για μία ακόμα φορά το Σύνταγμα που προβλέπει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μόνο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις, τις γενίκευσε για να παίρνει αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται τη συναίνεση του κοινοβουλίου. Πρόκειται για πράξη φασιστική, πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν τη διάλυση της Βουλής και την εγκαθίδρυση δικτατορίας. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς έχει όνειρο να μοιάσει του Μεταξά, αλλά αν δε συμβαίνει αυτό τότε είναι εντελώς ανόητος και δεν κάνει όχι για πρωθυπουργός, ούτε για θυρωρός στου Μαξίμου. Και το κερασάκι, έστειλαν τα ΜΑΤ να κλείσουν μετά βίας τους πομπούς. Αυτοί που δεν κατέβασαν ποτέ κανένα πομπό κανενός ιδιωτικού καναλιού παράνομου, υπερχρεωμένου, χωρίς άδεια, τόσα χρόνια. Και θα γλυτώσουμε, λέει, για 3 μήνες το “χαράτσι” των 5 ευρώ! Εμ για να μη μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, πρέπει επιτέλους κάποιος να κρεμαστεί.

Διακινδύνεψα την πρόβλεψη από χτες το βράδι: κάθε εγκληματίας, ιδιαίτερα serial, κάποιο λάθος μοιραίο κάπου θα κάνει. Ε, λοιπόν, είναι αυτό! Ο παγκόσμιος αντίκτυπός του είναι τέτοιος που δεν μπορεί να τον αντέξει καμμιά κυβέρνηση, πόσο μάλλον μειοψηφίας. Διακινδυνεύω όμως και μία ακόμη: αν η αριστερά φέρει στη Βουλή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, κινδυνεύει με σοβαρή ήττα! Θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της “σωτηρίας της χώρας” και θα φέρει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο τεχνητό δίλημμα να ρίξουν ή όχι την κυβέρνηση για να σώσουν τάχα 2.500 δημοσίους υπαλλήλους. Ότι θα στηρίζαμε δηλαδή τις ελπίδες μας σε Βενιζέλο, Κουβέλη και Παπούλια, ούτε στους εφιάλτες μου.

Υπάρχει όμως και κόσμος που ξενύχτησε στην Αγία Παρασκευή και στους περιφερειακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει διεθνής έκπληξη και θ’ ακολουθήσει σίγουρα και κατακραυγή. Υπάρχουν και Πανεπιστήμια με δυνατότητες τοπικών πομπών και θα τ’ ακούσουμε σύντομα. Υπάρχει ακόμα ανοιχτή Βουλή, όπου το “μέτωπο υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ” αποτελείται από Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή! Άρα, υπάρχει ακόμα ελπίδα αφύπνισης. Καλημέρα…


Νίκος Παναγιωτίδης
http://panagiotidistar.wordpress.com/
12 Ιουνίου 2013| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center