Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Κλασική Κιθάρα
  Εκτυπώστε το άρθρο

1ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - iNstruMENTs

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το  1ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – iNstruMENTs  (Διαγωνισμός Κιθάρας).  Ήταν μια γιορτή της Κιθάρας και της Μουσικής που έφερε κοντά σπουδαστές απ’ όλη την Ελλάδα και μια εμπειρία ζωής για τους νέους εκκολαπτόμενους κιθαριστές.

Το ρεσιτάλ κιθάρας του Φώτη Κουτσοθόδωρου εντυπωσίασε.

Ο πρόεδρος Roland Dyens, καθηγητής κιθάρας της Ανώτατης Ακαδημίας Conservatoire  National Supérieur de Musique de Paris ήταν ουσιαστικός και με πολύ ευαισθησία στη  κρίση του απέναντι στους διαγωνιζόμενους ηλικίας 9-13 ετών. Ενώ η απρόβλεπτη – αυθόρμητη ερώτηση ενός διαγωνιζόμενου μας έδωσε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε να αυτοσχεδιάζει και να ερμηνεύει με την ευκολία και τον αυθορμητισμό ενός μεγάλου βιρτουόζου της κιθάρας και της σύνθεσης αλλά συγχρόνως με την ευαισθησία και την αγάπη ενός σοφού δασκάλου.


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Νικητές στην Α’ Κατηγορία (έως 13 ετών) αναδείχθηκαν οι:
Καζόγλου Ιωάννα (1ο Βραβείο),

Κατσίκης Αθανάσιος (2ο Βραβείο),
Μπαλή Ιωάννα (Έπαινος)

και στη Β’ Κατηγορία (έως 16 ετών ) οι:  
Μανωλούδης Φίλιππος (1ο Βραβείο),
Αντωνίου Ιωάννης-Ραφαήλ (2ο Βραβείο).

Το μεγαλύτερο έπαθλο μια χειροποίητη κιθάρα του κατασκευαστή Χαράλαμπου Κουμρίδη αξίας 1000€ κατέκτησε ο Μανωλούδης Φίλππος.

Οι διοργανωτές του Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου και η επιτροπή του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου στοχεύουν στη διοργάνωση του 2ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – iNstruMENTs  (σε ένα χρόνο από τώρα) με στόχο να το διευρύνουν προσθέτοντας τον διαγωνισμό άλλων Μουσικών Οργάνων και Εκδηλώσεων.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center