Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » Τετράδιο Πρόχειρο (του μουσικού Κ. Γρηγορέα) & Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Νέες Παρουσίες & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Στη ΣένTRa!
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΕΥΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ
ΔΥΟ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ

Είναι χαρά μου να παρουσιάσω στο TaR δυο κιθαριστικές συνθέσεις της πολύπλευρης και πολυτάλαντης Εύας Ατματζίδου.
Στα έργα της Tsouka Rossa και Rondat η νεαρή σολίστ και
συνθέτρια συνδυάζει με μαεστρία τις κιθαριστικές τεχνικές κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Ακροβατώντας όμορφα ανάμεσα στο "έργο" και τον "αυτοσχεδιασμό", πετυχαίνει να μας προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευρηματικό και απολαυστικό μουσικό αποτέλεσμα. 

Κώστας Γρηγορέας

 

 

 

Αν για κάποιο λόγο επιχειρώ να γράψω μουσική για σόλο κιθάρα, αυτός είναι η επιθυμία να ελευθερωθεί έστω και για λίγο η επικοινωνία από τις λέξεις και τα βάρη τους. Να γνωρίσω και να μοιραστώ αυτά που δεν έχουν όνομα για να τα πούμε, αλλά κυκλοφορούν αδέσποτα ανάμεσά μας σε έναν χρόνο παράλληλο, άλλοτε κυκλικό, άλλοτε τεθλασμένο, φαινομενικά ίσως ακατάστατο και ακατάπαυστο.
Κάθε φράση μουσικής προσπαθεί να ψηλαφίσει αυτήν την παράλληλη ροή ζωής και χρόνου. Κάθε σύνθεση δεν είναι παρά μια βουτιά σε αυτό που δεν φτάνω εκείνη τη στιγμή και που μόνο διαισθάνομαι ότι ίσως υπάρχει και το ψάχνω. Είναι μια ιδέα στην οποία απενοχοποιημένα αποφασίζω να δοθώ ολοκληρωτικά και χωρίς συμβιβασμούς, έτσι απλά, για να γνωριστούμε με ειλικρίνεια.

Εύα Ατματζίδου
Δεκέμβριος 2014


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

H Εύα Ατματζίδου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Σπούδασε Κλασσική Κιθάρα στο Πρότυπο Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου με καθηγήτρια την Λ. Σαμούρκα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Κ. Τσούγκρα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κιθαρίστες όπως ο R. Dyens, ο R. Aussel κ.α. , σεμινάρια Παλιάς Μουσικής και Ιστορίας της Τέχνης καθώς και μαθήματα αυτοσχεδιασμού, μοντέρνας αρμονίας και τραγουδιού.
Από το 2006 ζει στην Αθήνα.
Έχει εκδώσει έναν προσωπικό δίσκο με 11 τραγούδια, στον οποίο η μουσική, οι στίχοι, η ενορχήστρωση και η ερμηνεία είναι της ίδιας. Το 2013 και 2014 παρουσιάζει το Rondat και το Tsouka Rossa αντίστοιχα, τις δύο πρώτες της συνθέσεις για σόλο ακουστική κιθάρα, συνδυάζοντας την τεχνική της  πένας με τα δάχτυλα. To Rondat δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο κιθαριστικό περιοδικό Fingerstyle 360, ενώ το Tsouka Rossa υποστηρίχτηκε διαδικτυακά από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records.
Επίσης ασχολείται με το μπουζούκι και το μαντολίνο.
Έχει συνεργαστεί είτε δισκογραφικά είτε σε παραστάσεις με αρκετούς καλλιτέχνες (Ο. Περίδης, Χ. Αλεξίου, Μ. Λιδάκης, Λ. Καλημέρη κ.α.).
Επίσης, είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη εκπαίδευση πάνω στο θέμα των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Συμβουλευτικής Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center