Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

Οργανική μουσική του
Κώστα Μυλωνά

Μποτίλια στο πέλαγο

Από την εταιρία δίσκων ''Καθρέφτης ήχων αληθινών''κυκλοφόρησε το νέο CD του συνθέτη Κώστα Μυλωνά''Μποτίλια στο πέλαγο''Το cd περιλαμβάνει 4 Τρίο (βιολί, φλάουτο, πιάνο), 3 Ντουέτα (βιολί, πιάνο), 2 Τραγούδια χωρίς λόγια (σόλο πιάνο), και τη  Chopiniana (5 κομμάτια για σόλο πιάνο). 
Ερμηνεύουν οι ξεχωριστοί σολίστες:   

Μάριος Καζάς  πιάνο
Sergiu Nastasa  βιολί 
Παναγιώτης Δράκος φλάουτο

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΔΩ!

« Τα δεκατέσσερα κομμάτια που περιέχει αυτός ο δίσκος γράφτηκαν πριν από πολλά χρόνια και είναι μόνο ένα μικρό μέρος από το σύνολο της συνθετικής μου πορείας. Τα επτά από αυτά ήταν γραμμένα για 1 ή 2 κιθάρες και τα υπόλοιπα επτά για πιάνο. Μολονότι σε μένα ο ήχος της κιθάρας είναι ιδιαίτερα αγαπητός, θέλησα τα πρώτα επτά κομμάτια να τα επεξεργαστώ και με άλλα όργανα εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητές που μου έδιναν για πιο έντεχνες μελωδικές και αρμονικές προσεγγίσεις. Έτσι τα τέσσερα έγιναν για βιολί, φλάουτο και πιάνο και τα τρία για βιολί και πιάνο.

Οφείλω να ευχαριστήσω τους σπουδαίους σολίστες για την υπέροχη ερμηνεία τους: τον βιολονίστα Sergiu Nastasa, τον φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο και φυσικά τον πιανίστα Μάριο Καζά, που τόσο αυτός όσο και εγώ είχαμε σφοδρή επιθυμία να κάνουμε αυτό το δίσκο.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι ο λόγος που επιλέγω αυτό το μουσικό δρόμο και όχι το σύγχρονο, τον λεγόμενο «πρωτοποριακό», δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχω τη δυνατότητα να τον ακολουθήσω, αλλά στο ότι προσπαθώ με τη δουλειά μου να στήσω μια γέφυρα ανάμεσα στο λαϊκισμό και τον ελιτισμό, που στην ουσία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το λαϊκισμό που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας υπακούοντας στις επιταγές της βιομηχανίας του θεάματος, και στον ελιτισμό εκείνον που έχει πάρει διαζύγιο από το συναίσθημα, με αποτέλεσμα η μουσική με την οποία εκφράζεται να παίζεται προ κενών καθισμάτων. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε αυτό που έχει πει ο Joseph Haydn: ''Στη μελωδία βρίσκεται η γοητεία της μουσικής και είναι αυτή που παράγεται πιο δύσκολα ……'' »

Κώστας Μυλωνάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
http://www.kostasmilonas.gr/index.html

Διαβάστε ΕΔΩ και Κριτική του Δημήτρη Γκιώνη στην Εφημερίδα των Συντακτών| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center