Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Οργανοποιία
  Εκτυπώστε το άρθρο

Κατασκευή ΒENDIR
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Η μουσική αγωγή δεν είναι ένα στερεοτυπικό επιστημονικό αντικείμενο αλλά μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες προσεγγίσεις ως αιχμή του δόρατος για την παιδαγωγική χρήση και εκμάθηση της μουσικής. Μια τέτοια οπτική είναι και οι κατασκευές μουσικών οργάνων από τους εμπλεκόμενους (παιδιά, εφήβους ή ενήλικες). Στο βίντεο αυτό καταγράφεται η πορεία του μαθήματος Κατασκευές Μουσικών Οργάνων και Μουσικά Ιδιώματα Ι το οποίο διδάσκεται στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το μάθημα αυτό, μέρος της ενότητας Μουσική Αγωγή, συνδυάζει την ανάπτυξη κατασκευαστικών δεξιοτήτων των φοιτητριών με την θεωρητική και πρακτική γνώση συγκεκριμένων μουσικών ιδιωμάτων.

 

 

 
Νικόλας Τσαφταρίδης
nikotsaf@ecd.uoa.gr

Τεχνική επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center