Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Κλασική Κιθάρα
  Εκτυπώστε το άρθρο

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TaR

 

Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar (4-6 Σεπτεμβρίου) ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφήνοντάς μας τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις. Τρεις μέρες γεμάτες από διαφορετικές μουσικές παιγμένες όμως πάνω σε ένα όργανο, την κιθάρα. Την κιθάρα που την είδαμε, την ακούσαμε και φυσικά την αγαπήσαμε σε όλες της τις μορφές. Κλασική, ακουστική, ηλεκτρική, φλαμένκο, βραζιλιάνικη και πολλές-πολλές άλλες.

Στις τρεις αυτές μέρες του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar δόθηκαν πέντε συναυλίες με έντεκα κορυφαίους στο είδος τους κιθαριστές και συνολικά δεκαέξι μουσικούς επί σκηνής. Έγιναν σεμινάρια από δέκα καθηγητές με τους οποίους οι συμμετέχοντες είχαν προσωπικό χρόνο μαθήματος κιθάρας. Δόθηκαν πέντε διαλέξεις στις οποίες παρουσιάστηκαν τέσσερα διαφορετικά είδη μουσικής και αναλύθηκαν οι δυνατότητες που μας δίνονται με τις νέες τεχνολογίες στην μουσική παραγωγή και προώθηση. Πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις κιθάρας από γνωστούς αλλά και νέους ανερχόμενους κατασκευαστές στον χώρο της κιθάρας όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να δοκιμάσουν όργανα υψηλών προδιαγραφών. Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μη τιμήσουμε τη νέα γενιά με μία συναυλία των διακεκριμένων μαθητών των σεμιναρίων με τα μουσικά κομμάτια που δούλεψαν με τους καθηγητές του φεστιβάλ.

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση και σε αντικειμενικά δύσκολες πολιτικο-οικονομικές συνθήκες, η ανταπόκριση του κιθαριστικού κόσμου ήταν μεγάλη. Τις μέρες εκείνες προσήλθαν στο Λουτράκι για το φεστιβάλ κιθάρας περίπου εκατό άνθρωποι από όλες τις μεριές της Ελλάδας (Αττική, Πελοπόννησο, νησιά, Βόρεια Ελλάδα) οι οποίοι με την παρουσία τους ενίσχυσαν πολιτιστικά αλλά και τουριστικά τον δήμο Λουτρακίου και με τις εξαιρετικές κριτικές που μας έδωσαν μας γέμισαν ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια κάνοντας το Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar θεσμό σ’ αυτόν τον τόπο.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Φλοίσβου για την οργανωτική στήριξή του, τον Δήμο Λουτρακίου για την παραχώρηση του πανέμορφου κτιρίου των Πηγών και του Πνευματικού Κέντρου, τον Χρήστο Μπάρλα και την ομάδα του για τις κρίσιμες λύσεις που έδιναν στα διάφορα προβλήματα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Δημοτικής Μουσικής σχολής Λουτρακίου για την ψυχική ενίσχυση, την γραμματέα της σχολής Κατερίνα Κανάκη για την εργασία που τόσο απλόχερα έδωσε πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τους σολίστες-καθηγητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος όλους όσους συμμετείχαν και εμπιστεύτηκαν αυτή τη διοργάνωση.

Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε σε αποσπάσματα μερικές μόνο από τις δραστηριότητες του φεστιβάλ καθώς στον περιορισμένο αυτό χρόνο δεν χωρούσαν όλες. Σίγουρα όμως, όσοι δεν το ζήσατε, θα πάρετε την ζεστή ατμόσφαιρα, το υψηλό επίπεδο και την ποικιλομορφία των συναυλιών, σεμιναρίων, διαλέξεων... Εμείς που το ζήσαμε θα το έχουμε ως αναμνηστικό για τις όμορφες στιγμές και τα γλυκά συναισθήματα που βιώσαμε.

Να είστε όλοι καλά και πάλι να ξανανταμώσουμε!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
Σεπτέμβριος 2015

 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center