Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Eλληνική Μουσική και Τραγούδι & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Κλασική Κιθάρα
  Εκτυπώστε το άρθρο

4η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων
(Χορηγός επικοινωνίας TaR)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 4η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας ΑΡΙΩΝ που διοργάνωσε και φέτος ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και έλαβε χώρα από 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στον Μόλυβο.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης παραμένει η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης της κιθάρας και γενικότερα της μουσικής πράξης. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος δόθηκε έμφαση στα διαφορετικά μουσικά στυλ που μπορεί να ερμηνεύσει κανείς στην κιθάρα: κλασική κιθάρα, Brazilian και jazz fingerstyle, ερμηνεία και συνοδεία τραγουδιών, καθώς και ερμηνεία ανατολικής μουσικής.

Μικροί και μεγάλοι κιθαρίστες, συνδυάζοντας διακοπές και μουσική συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μια σειρά από δράσεις όπως σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια, διαγωνισμούς, διαλέξεις και συναυλίες. Έτσι, για άλλη μια χρονιά, ο Μόλυβος γέμισε με μουσική, κιθάρες, μελωδίες και τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ενώθηκαν με τους κατοίκους σε μια τεράστια μουσική παρέα, με επίκεντρο τη δημιουργικότητα και το ταλέντο νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:
1ο βραβείο Κ. Αμαξόπουλος,
2ο βραβείο Β. Γύπαρη,
3ο βραβείο Ν. Αρβανίτης.

Προσκεκλημένοι ήταν καθηγητές, σολίστ κιθάρας και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: ο Hubert Kaeppel, o Tolgahan Coguglu, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, ο Δημήτρης Σουκαράς, ο Γιάννης Γιακουμάκης, η Ελένη Σκάρκου, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, ο Γρηγόρης Ντάνης, η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα.  

Μεταξύ των δράσεων του φεστιβάλ, ξεχωριστή θέση κατείχε Ο Μικρός Αρίων, το μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 7-12 ετών. Στις έξι μέρες του εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Παπασταύρου και με τη βοήθεια του Αντώνη Βασιλειάδη, τα παιδιά προετοίμασαν και παρουσίασαν τη διασκευή ενός παραδοσιακού Ιαπωνικού παραμυθιού, με τραγούδια σε πρωτότυπη μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου.

Ας ανανεώσουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ
Κορίνα Βουγιούκα
(Σεπτέμβριος 2015)


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

   

   

   

    

   

   

   

   

   

   

   

Τεχνική επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας
(Η επιμέλεια του κειμένου είναι ευθύνη του αρθρογράφου)| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center