Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

Κώστας Μυλωνάς
Piano Bar

erotas

Ερμηνεύουν: Ράνια Κυριαζή - Μυλωνά 
στο πιάνο ο Κώστας Μυλωνάς

 

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια εδώ

 

Σημείωμα του εκδότη 
Τον Κώστα Μυλωνά, πολύ πριν ξεκινήσω τη δισκογραφική συνεργασία μαζί του, τον ήξερα ως συγγραφέα και συνθέτη. Τον είχα δει, βέβαια, να παίζει πιάνο στην τηλεόραση συνοδεύοντας τα τραγούδια του, αλλά δεν γνώριζα ότι οι ικανότητές του στο πιάνο, έφταναν μέχρι του σημείου να παίζει κομμάτια σαν αυτά που ακούγονται στο παρόν CD. Δεν είχα κανένα σοβαρό λόγο να το εκδώσω, όμως διαβάζοντας το κείμενο του, ακούγοντας τις μελωδίες και βλέποντας τα ονόματα των συνθετών, κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Μιούζικαλ και των παλιών ασπρόμαυρων ταινιών του κινηματογράφου, που αξίζει να το ζήσουμε. Ακούγοντας τα κομμάτια, οι παλαιότεροι θα τα θυμηθούν και εμείς οι νεότεροι θα τα μάθουμε.
Από αυτό το CD δεν ήταν δυνατόν να λείπει η Ράνια Κυριαζή, γιατί τόσο η ίδια όσο και ο Μυλωνάς, εκτός από τον παλιό κινηματογράφο, αγαπούν και το παλιό ελληνικό τραγούδι.
Μωυσής Ασέρ
Φεβρουάριος 2016

****************

Τέλη Μάη του 1983 βρέθηκα να παίζω πιάνο στο Lendra Marriott αντικαθιστώντας ένα συνάδελφο, ο οποίος είχε κάποια προβλήματα που έπρεπε επειγόντως να λύσει απουσιάζοντας από την Αθήνα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο να προσαρμοστώ, αλλά σιγά - σιγά συνήθισα και άρχισε να μου αρέσει. Κολακεύτηκα από τα θερμά χειροκροτήματα της διεθνούς πελατείας του πολυτελέστατου και αρκετά μεγάλου μπαρ του ξενοδοχείου κι έτσι στρώθηκα στη δουλειά προσπαθώντας να πλουτίσω το ρεπερτόριό μου. Από ελληνική μουσική έπαιζα: Χατζιδάκι, Σπανό, Πλέσσα, Χατζινάσιο, Καπνίση, Γιαννίδη, Σπάρτακο κ.ά. και που και που έβαζα μέσα και κάτι δικό μου που ταίριαζε με το κλίμα των άλλων. Από ξένη μουσική έπαιζα κομμάτια που είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην εποχή τους: τραγούδια από ταινίες και Μιούζικαλ των δεκαετιών 1930, 1940,1950,1960, λατινοαμερικάνικα τραγούδια, καθώς και διάφορες άλλες μελωδίες από οπερέτες του Λέχαρ και του Κάλμαν. Από μικρό παιδί αγαπούσα τον κινηματογράφο και έβγαινα απ' αυτόν γοητευμένος από τη μουσική και τα τραγούδια που άκουγα βλέποντας αυτές τις παλιές ξένες ταινίες. Βέβαια το πρόγραμμα άρχιζε λίγο πιο επίσημα μ' ένα εύκολο για τα δάκτυλα μου κομμάτι του Σοπέν, γιατί το βαλς σε Ντο δίεση, που μου άρεσε πολύ, φοβόμουν να το παίξω μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα Ήταν μια περίοδος της ζωής μου που δεν μπορώ να ξεχάσω. Ωραία, ανέμελη, ξένοιαστη. Αναπολώντας με νοσταλγία αυτή την περίοδο κι αυτές τις παλιές μελωδίες που σημάδεψαν το μουσικό μου γούστο, αποφάσισα να κάνω αυτό το cd. Όταν τέλειωσε η ηχογράφηση, ακούγαμε τα κομμάτια μήπως διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν παίχτηκε καλά και χρειαστεί να το ξαναπαίξω. Κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης η γυναίκα μου, που ήταν μαζί μου, τραγουδούσε κάποια από τα τραγούδια που γνώριζε. Κοίταξα τον ηχολήπτη ... αυτός εμένα και... είπαμε: γιατί όχι; Έτσι αποφασίστηκε να πάρει μέρος και η Ράνια. Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σ' ένα πιάνο μπαρ.

Κώστας Μυλωνάς

***************

 

Πληροφορίες:
http://www.kostasmilonas.gr/| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center