Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » παρτιτούρες κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

[Παρτιτούρες Κιθάρας]

Aurora

Έργα για μία και δύο Κιθάρες

Γιώργος Βαρσαμάκης

 

Οι Εκδόσεις Cambia παρουσιάζουν το 2ο βιβλίο με συνθέσεις του Γιώργου Βαρσαμάκη, αυτή τη φορά με συνθέσεις για μία και δύο κιθάρες και με την επιμέλεια του κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν.

Ένα βιβλίο που περιέχει συνθέσεις από το ομώνυμο cd Aurora, με παρτιτούρες για μαθητές μέσης και ανωτέρας σχολής στη κιθάρα, δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους με σύγχρονες συνθέσεις που έχουν το μελωδικό αποτύπωμα του Γιώργου Βαρσαμάκη.


Λίγα λόγια από το συνθέτη...

Στο ερώτημα του τι γυρεύει ένας συνθέτης-πιανίστας στον κόσμο της κιθάρας, η απάντηση είναι ο διακεκριμένος σολίστας κιθάρας Γιώργος Τοσικιάν. Ο μόνιμος συνεργάτης μου εδώ και μια δεκαετία υπήρξε το κίνητρο και η πεποίθηση πως με την κιθάρα του θα αποδώσει τα έργα μου με τρόπο μαγικό...
Έτσι λοιπόν μέσα από τη συνεργασία μαζί του προέκυψε το Aurora, μια συλλογή  έργων με επίκεντρο την κιθάρα, περιλαμβάνοντας συνθέσεις για σόλο κιθάρα και ντουέτα κιθάρας.

Θέλω να ευχαριστήσω τις εκδόσεις Cambia και προσωπικά τη Χρυσάνθη Οικονομάκη και τον Στρατή Τσάκαλο για την στήριξή τους και την ευκαιρία που μου έδωσαν για δεύτερη φορά να εκδοθούν έργα μου δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φτάσουν στα χέρια  νέων σπουδαστώ κιθάρας αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν κάποιες καινούριες μελωδίες. Επίσης να ευχαριστήσω τον Γιώργο Τοσσικιάν  εκτός όλων των άλλων για την οργάνωση και την επιμέλεια των έργων.


Ο Βαρσαμάκης είναι ένας σοβαρός στοχαστής της μουσικής που επαγγέλλεται στον μουσικό χώρο με τον ειδικό τρόπο του εραστή μουσικών φράσεων, ένας ιμπρεσιονιστής συνθέτης μιας εκφοράς μινιμαλιστικού τρόπου με τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα μοτίβα που τα αναπτύσσει και τα παραλλάσσει για να τα αναπτύξει.  Η συνεργασία του με τον κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν νιώθω πως υπήρξε σημαδιακή και για τους δυο.
(Νότης Μαυρουδής -Μουσείο Μπενάκη 21/03/2015 κατά την παρουσίαση του μουσικού έργου ‘’Aurora’’)


http://www.cambiabooks.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=232| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center