Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Μουσικές συναντήσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 

Το Μουσικό Τμήμα του Πολυτεχνείου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό διοργανώνοντας πέντε συναυλίες στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ στην αίθουσα Λύσανδρου Καυταντζόγλου. Συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό ύφος από το κλασικό στο σύγχρονο, από το κινηματογραφικό στο ρεμπέτικο.

 

 Ώρα έναρξης 20:00

Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πατησίων 42

Κτίριο Αβέρωφ αίθουσα Λύσανδρου Καυταντζόγλου

Πρόσβαση από την πύλη Στουρνάρη

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 https://www.facebook.com/mousikistoEMP

 

 

Παρασκευή 20 Απριλίου στις 20.00 Ο συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης παρουσιάζει μαζί με την ορχήστρα του μουσικές ορχηστρικές του συνθέσεις δημιουργώντας μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Ερμηνεύουν οι μουσικοί. Βιολί: Κώστας Καριτζής, Βιόλα: Ελευθερία Τόγια  , Τσέλο: Αγγελική Μουρίκη, Κλαρινέτο: Κώστας Ιωαννίδης, Σαξοφωνο: Ελίζα Τσατσάκη, Κιθάρα: Γιώργος Τοσικιάν, Πιάνο: Γιώργος Βαρσαμάκης

 

Παρασκευή 27 Απριλίου στις 20:00 Οι σπουδαστές του Μουσικού Τμήματος του Ε.Μ.Π. των τάξεων  πιάνου, σαξοφώνου και βιολιού  θα ερμηνεύσουν κλασικά, σύγχρονα μουσικά έργα αλλά και έργα ελλήνων συνθετών, ρετρό και παραδοσιακά-ρεμπέτικα. Τμήμα πιάνου (Υπεύθυνη καθηγήτρια, Ελευθερία Ναθαναήλ) Τμήμα βιολιού (Υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Ζαρίας) Τμήμα σαξοφώνου( Υπεύθυνη καθηγήτρια Ελισάβετ Τσατσάκη)

 

Παρασκευή 4 Μαΐου στις 20:00 Ο κιθαριστής  Γιώργος Τοσικιάν  σε ένα Ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Isaac Albéniz, Manuel María Ponce, Mauro Giuliani και Astor Piazzolla

 

Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20:00 Ο συνθέτης Γιώργος Μαγουλάς παρουσιάζει διασκευές και συνθέσεις του με άρωμα κινηματογραφικό. Ερμηνεύει η Alter Move Orchestra

 

 

Παρασκευή 18 Μαΐου στις 21:30 «Ρεμπέτικο πανηγύρι»  Αίθριο κτιρίου Αβέρωφ

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο με τη συμμετοχή γνωστών σχημάτων νέων μουσικών του είδους όπως οι Rebetien, το κουαρτέτο LRA, το τρίο Σκούτας-Μηταράκης-Ζαρίας, τα Άσπρα Πουλιά tribute band, και διάφοροι άλλοι οργανοπαίκτες και τραγουδιστές της μεγάλης αθηναϊκής μουσικής οικογένειας αυτού του είδους.

Διοργάνωση: Γιάννης Ζαρίας (διδάσκων βιολιού στο Μουσικό Τμήμα του ΕΜΠ)| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center