Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Ο Χρίστος Τζιφάκις
στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Σάββατο 26 Μαίου 2018, 8.30μμ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καλλιθέα , Αττικής, 17674 Palaión Fáliron, Attiki, Greece

Ο Χρίστος Τζιφάκις παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση τον νέο κύκλο κομματιών που συνθέτει και διασκευάζει με βασικό εργαλείο την κιθάρα.
Έχοντας περιπλανηθεί σε διαφορετικούς τόπους , επιστρέφει στη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κρήτης , κρατώντας μια επίγευση διάφορων ιδιωμάτων, όπως jazz και flamenco, δημιουργώντας έτσι μια προσωπική μουσική προφορά που πατάει με το ένα πόδι στην ανατολή και με το άλλο στη δύση.
Οδηγό του αποτέλεσαν οι καταγραφές του μουσικολόγου Baud Bovy που έγιναν σε ορεινές περιοχές της Κρήτης το 1953-54 , οι μελωδίες που ηχογράφησαν οι πρωτομάστορες της κρητικής λύρας , τα ηχοχρώματα της μικρασιατικής μουσικής παράδοσης που έφεραν στην Κρήτη οι πρόσφυγες , αλλά και θέματα που βρίσκουμε στο ρεπερτόριο της jazz και που θυμίζουν παλιούς τρόπους…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΤΖΙΦΑΚΙΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (κιθάρα)
ΛΕΦΤΕΡΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ (λύρα)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΟΛΑΚΗΣ (τσέλο)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ (μπάσο)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ (ντράμς)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ https://www.facebook.com/events/792519337612895/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TaR| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center