Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο Kιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

[2 CD's]

"100 ΚΙΘΑΡΕΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ"
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Ακολουθεί κείμενο του Ευάγγελου Μπουντούνη, σχετικά με την έκδοση:

Το CD των δύο συναυλιών μας στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας» είναι πλέον έτοιμο και δεν θα είναι ένα, αλλά δύο! Αυτό, γιατί δεν μας πήγαινε η καρδιά να αφαιρέσουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ κομμάτι! Έτσι το CD αυτό θα είναι διπλό!
Με την κυκλοφορία αυτών των δύο CDs, θεώρησα πως εδώ τελειώνει το χρέος μου! Είχα αποφασίσει να μην το ξανακάνω! Είχα αποφασίσει, πως αυτές οι δύο συναυλίες με αυτό το σχήμα θα είναι οι τελευταίες! Τα λόγια που είχα γράψει στο πρόγραμμα περιγράφουν τον λόγο που με έκανε να μπω σε αυτήν την περιπέτεια…… «αυτά τα νέα παιδιά συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που τους κάνει καλύτερους μουσικούς, ένα ταξίδι ζωής, που τους κάνει καλύτερους ανθρώπους …οι συναυλίες αυτές, θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην καρδιά τους….».
Αυτές τις μέρες όμως, ζω καθημερινά κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν περίμενα πως θα συμβεί τόσο σύντομα.
Τα παιδιά που πήραν μέρος σε αυτό το ταξίδι, από την αρχή των μαθημάτων, με κοιτούν με ορθάνοιχτα μάτια, περίεργα, επίμονα, ερευνητικά, σα να περιμένουν κάτι! Εγώ μυρίστηκα πως κάτι συμβαίνει, μέχρι που μου το είπαν κατάμουτρα! “Περιμένουν με λαχτάρα την συνέχεια αυτού του ταξιδιού!”
Μια μαθήτρια μου, προς το τέλος Αυγούστου, έστελνε καθημερινά ένα μονότονο μήνυμα! 18 και μία, 17 και μία 16 κλπ.! Άργησα να το καταλάβω. Μέτραγε αντίστροφα τις μέρες για να αρχίσουμε τα μαθήματα! Όπως μετράμε στον ..στρατό, μέχρι να απολυθούμε!
Αυτά τα νέα παιδιά, ούτε στις παραλίες δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν την ωραία περιπέτεια της προετοιμασίας αυτών των συναυλιών! Γύρισαν από τις διακοπές τους με μια τεράστια λαχτάρα για την μουσική, με μια τεράστια λαχτάρα για την ζωή! Επέστρεψαν όπως το είχα φανταστεί, λίγο καλύτεροι μουσικοί, λίγο καλύτεροι άνθρωποι! Επέστρεψαν όμως και λίγο πιο Έλληνες, λίγο πιο περήφανοι για την πατρίδα τους, αφού γνώρισαν και έζησαν από τόσο κοντά τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, την Μαρία Φαραντούρη και όλους τους άλλους αληθινούς Έλληνες.
Φτου κι από την αρχή λοιπόν! Είπα - ξείπα, πάνε περίπατο οι δηλώσεις μου, αρχίζω πάλι τα σχέδια, με την ευκολία ενός ..πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του!
Να γυρίσω όμως στο θέμα του σημειώματος αυτού, που είναι να ανακοινώσω την δημιουργία των δυο CDs που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο, δύο δίσκοι για τους οποίους είμαι πολύ περήφανος για την ποιότητα τους και την αλήθεια τους, αφού θα κυκλοφορήσουν χωρίς παρεμβάσεις, περικλείοντας όλη την ατμόσφαιρα και την συγκίνηση που υπήρξε μέσα στην αίθουσα.
Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά την Μαρία Φαραντούρη, την Μάρω Ραζή, τους String Demons, τον Βαγγέλη Χριστόπουλο, τον Χάρη Παναγιωτόπουλο, τον Δημήτρη Μπίκο, το “Magico Guitar Trio”, τα Ωδεία τις σχολές και τους καθηγητές που συμμετείχαν, τον Σάββα Ρακιντζάκη, την Κατερίνα Βασιλικού, Βασίλη Γιώτη, Λώρα Πετροπούλου, Φωτεινή Κοσκώρου, Ελπίδα Παουλίνο και Νεφέλη Χαδούλη με τις εξαιρετικές τους χορωδίες τους, τον Μουσικό Εκδοτικό Οίκο “Panas Music”, το Χαρίλαο Νάκα, τον Κώστα Παπαγρηγορίου και τον Δημήτριο Ντούλια, τον Δήμο Αμαρουσίου, το Ωδείο Ραζή, τα Εθνικά Ωδεία και την Κατερίνα Κανταρτζή, την Κατερίνα Γρυλλάκη, τον Χρήστο Καρυώτη, τους εργαζόμενους, τους υπευθύνους και τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου που μας εμπιστεύθηκαν και πάνω απ’ όλα, αυτούς τους διακόσιους καταπληκτικούς Έλληνες κιθαριστές, επαγγελματίες και μη, που με ανέχθηκαν στις πρόβες και τα έδωσαν όλα στις συναυλίες!
Δεν ξέρω ποιο από τα 30 κομμάτια των δύο δίσκων να βάλω να ακούσετε σαν δείγμα! Ας βάλω κάτι που θα ακουστεί για πρώτη φορά! Ακούστε το όμως μέχρι το τέλος! Ίσως έτσι να καταλάβετε γιατί από κάτω ο κόσμος ήταν βουρκωμένος, ίσως να καταλάβετε γιατί όταν άκουσε ο Μίκης Θεοδωράκης την ορχήστρα γύρισε και είπε «Αυτή είναι η Ελλάδα!»

Ευάγγελος Μπουντούνης
(Σεπτέμβριος 2018)

 

 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center