Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Οι "Μουσικές του Κόσμου", ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΤΕΡΨΙΣ", επιστρέφουν δυναμικά και φέτος.

 

Οι "Μουσικές του Κόσμου" ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα με μια σειρά από συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αφιερωμένες στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού.

Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή,το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από την στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής....

Αυτός θα είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου...

 

"Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής..."

όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο, ο Γιώργος Σεφέρης.

 

Οι  πρώτες συναυλίες του κύκλου θα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20  και την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" όπου  φιλοξενήσαμε το φωνητικό σύνολο "Ars Musica" από την Γερμανία.

Στην συνέχεια το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 20:00 , "Τρία Κοράκια" θα επισκεφτούν το Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, κουβαλώντας στα φτερά τους Ιστορίες και Μουσικές του μεσαίωνα. Το μουσικό σύνολο "Coloratura Musica Collectiva" που αποτελείται από τους Γιώργο Παυλάκο-φλάουτα με ράμφος, Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου-σοπράνο, Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Γιώργο Κλάδη-κρουστά, συναντά τις ιστορίες της Λίλλυς Τριαντάρη.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας θα γεμίσει ιστορίες και παραμύθια που θα "περπατήσουν" στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε τις εποχές εκείνες που οι ταξιδιώτες κουβαλούσαν στις πραμάτειες τους  ιστορίες μαγικές μα κι αληθινές. Ταξιδευτές μας η Χριστίνα Δίμιζα, ο Σπύρος Τσίρος και η Λίλλυ Τριαντάρη.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 20:00, ο Αντώνης Κουφουδάκης θα μας "κεράσει" Aqua e Vihno (κρασί και νερό...) σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας που διοργανώνεται σε συνεργασία με το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ενώ,

την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" , 20 λυρικοί τραγουδιστές, σπουδαστές και απόφοιτοι από την τάξη Μονωδίας της Χριστίνας Γιαννακοπούλου θα τιμήσουν την Ανθρώπινη Φωνή με Άριες, Lieder, Duetti και Trio.

Το τέλος του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων θα κλείσει πάλι σε συνεργασία με το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας καθώς το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου,στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 20:00, ο Αμερικανός κιθαριστής Trevor Gordon Hall θα συνομιλήσει με την Εύα Ατματζίδου παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη και εναλλακτική εκδοχή της solo ακουστικής Κιθάρας.

Ο κύκλος θα συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα προσφέροντας διαφορετικές εκδοχές και προσεγγίσεις της μαγικής Ανθρώπινης Φωνής...

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση όλου του κύκλου επιμελείται η Σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center