Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, 8:30 μμ

Δημήτρης Κοτρωνάκης

Κιθάρα σε τρεις διαστάσεις

Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Ιπποκράτους 41, Αθήνα - 210 3634000

 

 

 

Η "Κιθάρα σε τρεις διαστάσεις" είναι μία προσπάθεια επέκτασης της συνηθισμένης εικόνας του εξάχορδου οργάνου, μία απόπειρα μεγέθυνσης και διαφοροποίησης των κιθαριστικών ορίων. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τρία διαφορετικά μουσικά σχήματα με κιθάρα, που οριοθετούν τις τρεις διαφορετικές διαστάσεις του μεταφορικού τίτλου.

Η απουσία οποιασδήποτε συνεργασίας, η σολιστική-μοναχική πορεία του εξάχορδου οργάνου, αποτελεί την πρώτη (γνώριμη σε όλους) διάσταση. Εδώ θα ακουστούν έργα του 20ού αιώνα των Atanas Ourkouzounov, Vicente Asencio, Mario Gangi και Štěpán Rak, για σόλο κιθάρα.

Η μοναχική πορεία διακόπτεται με ένα εγχείρημα συγκερασμού δύο πολυφωνικών οργάνων, της κιθάρας και του πιάνου, το οποίο οριοθετεί την δεύτερη διάσταση. Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης θα συμπράξει με τον Δανό πιανίστα David Lau Magnussen, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, γραμμένα ειδικά για το ντούο Magnussen-Κοτρωνάκη.

Στην τρίτη, τέλος, διάσταση του εγχειρήματος, ένα κουαρτέτο εγχόρδων (Γεράσιμος Νάσος, Αντώνης Χανιώτης, Δήμητρα Μηλιώνη και Άρης Τσακάλης), θα συν-ηχήσει μαζί με την κιθάρα, σε ένα έργο γραμμένο από τον Ελληνοβόσνιο συνθέτη Vojislav Ivanović.

 

Εισιτήρια 10 € - 5 € (μειωμένο)

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TaR| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center