Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Μουσική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Παρελθόν, παρόν και μέλλον», στην Πάτρα από 12 έως 13 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνέδριο επιδιώκει να διερευνήσει το επίπεδο της μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στους εξής άξονες:

μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της γενικής εκπαίδευσης από την προσχολική έως και τη δευτεροβάθμια.μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της ειδικής εκπαίδευσης από την προσχολική έως και τη δευτεροβάθμια.μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση στις προσφυγικές δομές.Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςΙδιωτική Μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση (ωδεία, σχολές, θεατρικά εργαστήρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, κ.λπ.)

Σκοπός του συνεδρίου είναι η καταγραφή και συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση και ειδικότερα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν:

το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσηςτις κτιριακές υποδομέςτη στελέχωση των σχολικών μονάδων με κατάλληλα καταρτισμένους και ειδικευμένους εκπαιδευτικούςτην κατάρτιση και δωρεάν διανομή σχολικών εγχειριδίων για τα μαθήματα μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείαςτη μεταφορά των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδεςτη σίτιση των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίουτον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων σε μουσικά όργανα και υλικά καλλιτεχνικής παιδείαςτην πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να διατυπωθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και συνακόλουθα την αναβάθμιση της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα: http://ipode.gr/conference/1o_art_music/ | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center