Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Σεμινάριο κιθάρας με την, διεθνούς φήμης ελληνίδα σολίστ, Έλενα Παπανδρέου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείο "Ωρίων".
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, πτυχιούχοι και διπλωματούχοι κιθαριστές, μαθητές της Ανωτέρας τάξης καθώς και μαθητές προχωρημένης Μέσης. Το δικαίωμα ενεργού συμμετοχής (μάθημα 60’) είναι:
• Για τους πτυχιούχους – διπλωματούχους 80 €,
• Προχωρημένη Μέση – Ανωτέρα 55 €
• Ακροατές 20 €
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Στην συναυλία που θα δοθεί με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα μπορέσουν να πάρουν μέρος οι διακριθέντες μαθητές.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην γραμματεία του Ωδείου από τις 18/03/2017 έως και τις 12/04/2017.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9606788, 6945868032.
e-mail: orionmusicedu@gmail.com .
Διεύθυνση: Ελευθέρου Ανθρώπου 101, Γλυφάδα τ.κ. 16562.
Λόγω περιορισμού στον μέγιστο αριθμό ενεργών μελών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Η Έλενα Παπανδρέου, ‘μια ποιήτρια της κιθάρας’ σύμφωνα με την Washington Post, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και με τον Oscar Ghiglia. Επίσης έκανε μαθήματα με τους: Alirio Diaz, Julian Bream, Leo Brouwer, Gordon Crosskey και Ruggero Chiesa.
Κέρδισε το Πρώτο Βραβείο σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, ‘Μαρία Κάλλας’, ‘Gargnano’, ‘Alessandria’ και το Δεύτερο Βραβείο στον διαγωνισμό ‘Guitar Foundation of America’. Στον τελευταίο κέρδισε και το Βραβείο ‘NAXOS’. Έχει ηχογραφήσει δέκα προσωπικά CD (BIS, NAXOS, SONY Greece κλπ). Το 1992 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο ‘Σπύρου Μοτσενίγου’.
Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 30 χώρες και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου (Carnegie Hall, Vienna Musikverein, Koelner Philharmonie, Birmingham Symphony Hall, Tchaikovsky Concert Hall, Queen Elisabeth Hall).
Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μουσικούς, όπως οι κιθαριστές Oscar Ghiglia, Alirio Diaz, Roland Dyens, Nikita Koshkin, Βαγγέλης Μπουντούνης, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο βιολοντσελίστας Leonid Gorokhov. Έχει παίξει ως σολίστ με τις εξής ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Πάτρας, Ορχήστρα της Alessandria στην Ιταλία, Ορχήστρα Δωματίου της Κωνσταντινούπολης, Φιλαρμονική του Βουκουρεστίου και ορχήστρα ESMDM του Monterrey στο Μεξικό.
Η Έλενα Παπανδρέου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center