Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Ο  Σύλλογος  Φίλων  της  Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Αθήνα,  αφιερωμένο στην μνήμη του Δημήτρη Φάμπα με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στον  Πολυχώρο  Άννα και Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο.

Δύο μέρες γεμάτες μουσική για κιθάρα, συναυλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς με  τη συμμετοχή  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και εκατοντάδων νέων κιθαριστών και σπουδαστών από  Ωδεία και  Μουσικά Σχολεία με ελεύθερη είσοδο.

Πάνω στη σκηνή του θεάτρου θα ανέβει  ο Raymond Burley,  η  Εύα Φάμπα μαζί με τους Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Κώστα Τσερεγκώφ και Θανάση Γεωργιάδη παρουσιάζοντας μουσική για 4 κιθάρες, ο φλαμενκίστας Αριστοτέλης Γιαννακούρος με την χορεύτρια Νίκη Ζερβού, ο Γιώργος Μαυροειδής  με τη συμμετοχή της βιολίστριας Κατερίνας Μαυροειδή, η Alter Move Orchestra με τον συνθέτη Γιώργο Μαγουλά, επίσης κιθαριστικά σύνολα  από το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, το Πανιώνιο Ωδείο, «Τέρπανδρος»  από το  Ωδείο Δήμου  Νέας Ιωνίας , το Ωδείο Ρωμανού Μελωδού και τα  Ιδ. Εκπαιδευτήρια Θεμιστοκλής, το  Μουσικό σχολείο Ιλίου με τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,   ενώ  ο καθηγητής  Τάσος Κολυδάς  θα σκιαγραφήσει την προσωπικότητα τουΔημήτρη Φάμπα.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ  το πρωινό του Σαββάτου θα διεξαχθεί ο τελικός γύρος του 2ου Διεθνή Διαγωνισμού  Κιθάρας  «Δημήτρης Φάμπας».  3  νέοι φιναλίστ από την Ελλάδα και την Κύπρο,   έχοντας πάρει το εισιτήριο από τον 1ο διαδικτυακό γύρο από μια 40μελή παγκόσμια κριτική επιτροπή,  θα παρουσιάσουν το ρεσιτάλ τους σε επιτροπή που απαρτίζεται από τον Μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη, τον συνθέτη Κώστα Φλεριανό, τον κριτικό θεάτρου και μουσικής  Αθανάσιο Βαβλίδα, τον ραδιοφωνικό παραγωγό Στέλιο Μούστο  και τους κιθαρίστεςRaymond Burley και Εύα Φάμπα  διεκδικώντας τα βραβεία του διαγωνισμού.  Τα βραβεία είναι πρωτότυπα γλυπτά δημιουργήματα του εικαστικού Μπάμπη Δαραδήμου.  Το  πρωινό της Κυριακής κιθαρίστες έως 18 χρόνων παίρνουν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για νέους  όπου και μια επιτροπή αποτελούμενη από τους κιθαρίστες Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Μηνά Μπόγρη, Νίκο Αθανασάκη, Κώστα Τσερεγκώφ, Θανάση Γεωργιάδη, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Γιώργο Βλαγκούλη, Αριστοτέλη Γιαννακούρο, Εύα Φάμπα  και την φλαουτίστα Αμαλία Κουντούρη θα βραβεύσει  την καλύτερη ερμηνεία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ:  Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος, Τ.Κ. 11743   Τηλ. 210-9344131, 210-9320725 ΗΜΕΡΕΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 13 /4  (11πμ-1μμ και 6.30μμ-9.30μμ) και  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 /4 (10πμ-1μμ και 7μμ-9.30μμ)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σχετικές Ιστοσελίδες:  https://www.facebook.com/events/2551565434914332/ Dimitrisfampasguitarcompetition.info  και  https://www.facebook.com/groups/DFAMPASGUITARCOMPETITION/| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center