Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » βιβλία
  Εκτυπώστε το άρθρο

Έκδοση του βιβλίου
«Δοκίμιο για το Ελληνικό Σαντούρι»
του Δημήτρη Β. Κοφτερού

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας η νέα έκδοση του Δοκιμίου για το Ελληνικό Σαντούρι του Δημήτρη Β. Κοφτερού. Πρόκειται για έκδοση εμπλουτισμένη με αρχειακό φωτογραφικό υλικό και συμπληρωμένη με πληροφορίες και νέα στοιχεία που έχουν προκύψει μετά τις προηγούμενες εκδόσεις. Στις σελίδες λοιπόν του βιβλίου περιλαμβάνονται πληροφορίες για την ιστορική εξέλιξη του σαντουριού, ενώ το κύριο μέρος αφιερώνεται στο σαντούρι στον ελλαδικό χώρο. Η εικόνα που σχηματίζεται για την παρουσία και χρήση του σαντουριού βασίζεται αφ’ ενός σε γραπτές πηγές (κυρίως από τον ημερήσιο τύπο από το τέλος του 19ου αιώνα και μετά), και αφ’ ετέρου σε πρωτογενή έρευνα του συγγραφέα. Ο Δημήτρης Β. Κοφτερός, ως δεξιοτέχνης του σαντουριού και έχοντας πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία του οργάνου, αναφέρεται επιπλέον σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη θεμελιώδη γνώση του οργάνου, τον τρόπο παιξίματος, τον ρόλο του στη συνύπαρξή του με άλλα όργανα, τον αυτοσχεδιασμό, το κούρδισμα, την κατασκευή κ.λπ. Εκτός από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τους επεξηγηματικούς πίνακες και σημειώσεις, στο βιβλίο περιλαμβάνονται εμπλουτισμένες λίστες παλιών και νέων εκτελεστών του σαντουριού, οργανωμένοι ανά γεωγραφική περιφέρεια, ενώ παρατίθενται βιογραφικά σημειώματα για τους σημαντικότερους από αυτούς.

Το εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει στον παρακάτω ιστότοπο:
http://kofterosd.blogspot.com/2019/05/1991-1997.html


Τεχνική επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας
(Η επιμέλεια του κειμένου είναι ευθύνη του αρθρογράφου


Εγγραφείτε για διμηνιαία ενημέρωση (email) με τα πρόσφατα άρθρα στο TaR

  
 

 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center