Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Στη ΣένTRa!
  Εκτυπώστε το άρθρο

[Διαδικτυακή Έκδοση]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΜΠΑ
 
(Η ηχογράφηση των έργων από το Γιώργο Μαυροειδή, έγινε ειδικά για το αφιέρωμα του TAR)
 
 
D. Fampas: Variations on a trad. Greek song (G. Mavroedes guitar) ["Πέρα στους πέρα κάμπους"]
 
D. Fampas: The Message-Sorrowful tremolo (G. Mavroedes guitar)
 
 Dimitris Fampas: The phone call (George Mavroedes guitar)
 
Dimitris Fampas: Melody n.44 (George Mavroedes guitar)
 
Dimitris Fampas: Melody n.32 (George Mavroedes guitar)
 
Dimitris Fampas: Tender moments (George Mavroedes guitar)
 
Dimitris Fampas: Preludio n.40 (George Mavroedes guitar)
 
 
 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

MAVROEDESΟ Γιώργος Μαυροειδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον κορυφαίο δάσκαλο, σολίστα και συνθέτη Δημήτρη Φάμπα, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, από ’που το 1989 πήρε το δίπλωμα κλασσικής κιθάρας, με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.
Παρακολούθησε μαθήματα με το Roberto Aussel και σεμινάρια με τους Leo Brouwer,Jesus Castrobaldi, Carlos Molina,Joseph Urshalmi και Γ. Χατζηνίκο.
Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά μέχρι και φούγκα με τους Τ. Κουβαρά, Στ. Καλλιανό  και Μ. Τραυλό σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη σύνθεση με τον Κ. Μπάρλα.
Συμμετείχε ως τενόρος στις χορωδίες του Εθνικού Ωδείου και του Δήμου Αθηναίων.
Από το 1977, μέχρι και σήμερα εμφανίζεται σε συναυλίες  άλλοτε ως σολίστ, άλλοτε ως μουσικός σε διάφορα σύνολα και άλλοτε ως συνθέτης, στιχουργός  και τραγουδιστής .
Οι συνεργασίες του πολλές και ποικίλες από το 1992 με τη Νένα Βενετσάνου με την οποία συνεργάστηκε στη δισκογραφική της δουλειά «Εικόνες», του Μ. Θεοδωράκη, τη σύγχρονη ορχήστρα της ΕΡΤ, και πολλούς άλλους.
Παίρνει  μέρος σε πολλές συναυλίες και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές με τη Νένα Βενετσάνου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ανδόρα, Βέλγιο, Αίγυπτο, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία).
Λαμβάνει  μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Σύρου τα έτη 2001,2003 με δικά του έργα για σόλο κιθάρα και κιθάρα- βιολί. Καθώς και το 2005 ερμηνεύοντας τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή σε ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου φίλων της κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» καθώς και του μουσικού συλλόγου «Νέα Κίνηση».
Το Σεπτέμβριο του 2003 συμμετείχε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φάμπα «Μελωδίες για νέους κιθαρίστες», ερμηνεύοντας έργα σε πρώτη εκτέλεση, στη «Στοά του Βιβλίου».
Έλαβε επίσης μέρος σε αφιερώματα στη μνήμη του δάσκαλού του, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2006,  στις αίθουσες ATHENEOUM και  Φ. Νάκα.
Από το 2000 έως το 2003 ήταν υπεύθυνος συντονισμού και εμφανίζεται τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής που διατηρούσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας.
Το  2005   ερμηνεύει ανέκδοτα τραγούδια του Νικηφόρου Ρώτα, σε ποίηση Βασίλη Ρώτα , Χορτάτζη  και Φ. Αγγουλέ..
Το 2007 ηχογραφούνται τα έργα του: «To John» ερμηνευμένο από τις Αντιγόνη Γκόνη (κιθάρα) και Laura Gilbert (φλάουτο) και εκδίδεται σε c.d. με τίτλο” Songs and dances from the New Village”  από την αμερικάνικη εταιρία Koch.
Καθώς και το έργο του «Θαλασσογραφία Νο 2», αφιερωμένο στο Δ. Φάμπα και ερμηνευμένο από την κόρη του Εύα Φάμπα  από την εταιρία IGS Berben (υπό έκδοση).
Παράλληλα από το 1985 εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας, απόφοιτοι μαθητές του έχουν ήδη ξεκινήσει την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία. Σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center