Κώστας Μυλωνάς: "2 Σουίτες για 2 κιθάρες" [cd κιθάρας]

[cd κιθάρας]

Κώστας Μυλωνάς
2 Σουίτες για 2 κιθάρες 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κώστας Μυλωνάς είναι γνωστό ότι έχει γράψει την  "Ιστορία του 'έντεχνου- λαϊκού' τραγουδιού" ( http://www.kostasmilonas.gr/books.html ).
Όμως οι 2 Σουίτες του για 2 κιθάρες, μας αποκαλύπτουν την αγάπη του καi για το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.
Οι Σουίτες αυτές, μολονότι έχουν εντελώς έντεχνη επεξεργασία με πολλές δεξιοτεχνικές επεμβάσεις, βασίζονται σε γνωστά λαϊκά τραγούδια, δικά του καθώς και άλλων συνθετών.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια ωραία μελωδική μουσική, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν οι ακροατές αυτού του δίσκο.

ΑΚΟΥΣΤΕ

 

Σημείωμα του συνθέτη:

Οι δύο αυτές σουίτες, βασισμένες σε λαϊκά μουσικά θέματα, γράφτηκαν σε πέντε μέρες και η ηχογράφηση τους συνολικά σε οκτώ ώρες. Η 1η περιλαμβάνει δύο δικά μου μουσικά θέματα, το πρώτο και το τελευταίο, ενώ τα υπόλοιπα θέματα, επεξεργασμένα με έντεχνο τρόπο, βασίστηκαν σε παλιά λαϊκά τραγούδια. Η 2η βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε παλιά δικά μου τραγούδια, που περιλαμβάνονται σε δίσκους 45 και 33 στροφών, που κυκλοφόρησαν, από γνωστές δισκογραφικές εταιρίες, πριν πενήντα περίπου χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο νέους ταλαντούχους σολίστες Μιλτιάδη Καραΐσκο και Βασίλη Κανελλόπουλο, για την άψογη ερμηνεία τους, και για την αγάπη τους με την οποία προσέγγισαν αυτή τη δουλειά μου,καθώς επίσης και τον Δημήτριο Ντούλια για το όμορφο εξώφυλλο.

Κώστας Μυλωνάς
Φεβρουάριος 2017


http://www.kostasmilonas.gr/ ( http://www.kostasmilonas.gr/ )

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Εκδοτικός Οίκος Κέδρος http://www.kedros.gr/ ( http://www.kedros.gr/ )
Πολιτιστική Εφημερίδα Νουμάς 
Ηλεκτρονικό Περιοδικό για την κιθάρα TAR www.tar.gr ( / )