[CD] Κώστας Μακρυγιαννάκης «Fragments»

Κώστας Μακρυγιαννάκης - Fragments


- Δελτίο τύπου -


Το άλμπουμ Fragments περιλαμβάνει, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, μικρά ή μεγαλύτερα έργα, όλα ερμηνευμένα σε κλασική κιθάρα και χωρισμένα σε τρεις ενότητες. Πρόκειται για συνθέσεις του Κώστα Μακρυγιαννάκη, αλλά και μεταγραφές έργων του συνθέτη François Couperin, οι οποίες στο σύνολό τους συνιστούν ένα ηχοτοπίο  - μωσαϊκό αφηγηματικού χαρακτήρα - με σαφείς αναφορές στην ποπ μουσική, καθώς και άλλες που προέρχονται από μουσική χορογραφιών για τις οποίες δούλεψε ο μουσικός. Στο άλμπουμ Fragments, κάποιος μπορεί να περιηγηθεί σε ήχους που του φαίνονται οικείοι. Να ακούσει έργα που κλείνουν το μάτι στον Couperin, τους Pink Floyd, τον Billy Joel που βουλιάζουν στον εντατικό παλμό της αφροαμερικανικής παράδοσης ή που συνδιαλέγονται με τους χορευτές στο πλαίσιο μιας παράστασης.


Πληροφορίες για τον δίσκο και αγορά: https://louvanarecords.com/fragments

Ένα μικρό δείγμα του δίσκου μπορείτε να βρείτε εδώ: https://tinyurl.com/ybb95ghm


**Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία από 19 Νοεμβρίου 2018.Louvana Records - www.louvanarecords.com

a: Ήρας 8Ε Λευκωσία 2232, Κύπρος

t: 0035722101163

e: info@louvana.com.cy


Λίγα λόγια για τον μουσικό:


Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο. Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου.


Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, για κουκλοθέατρο και παραστάσεις χορού κι έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Η συναυλιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ κι αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου ιδρύματος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Bolivar Hall - London, Karlsberg Glyptotek, κ.ά.)


Ο Κώστας είναι εμπνευστής του Φεστιβάλ Guitar Plus από το 2005 μέχρι το 2011, του μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ που εστιάζει αποκλειστικά στη μουσική δωματίου με άξονα την κιθάρα από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα και από τον Απρίλιο του 2012, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος / καλλιτεχνικός διευθυντής της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Κοινότητας ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (www.music-village.gr), μιας από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κοινότητες στην Ευρώπη που συγκεντρώνει καλλιτέχνες  κι εκπαιδευτικούς των τεχνών από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της επιτέλεσης, της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών.