Όλες οι πληροφορίες για την Ίδρυση τις Εγγραφές & την Συνέλευση (5/1/2020) του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων & Μουσ. Σχολών

Όλες οι πληροφορίες για την Ίδρυση τις Εγγραφές & την Συνέλευση (5/1/2020) του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων & Μουσ. Σχολών

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ https://psaomous.org/ ( https://psaomous.org/ )

Επιστολή προς όλους τους συναδέλφους μας

ΠΗΓΗ: PSAO ( https://psaomous.org/author/justpi/ )

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ίδρυση ενός Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων κρίθηκε απαραίτητη για την επίλυση χρονίων προβλημάτων που αφορούν στη διαβάθμιση των ωδείων, την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ελλήνων μουσικών και την επιτακτική ανάγκη να καταρτιστεί και να θεσπιστεί από την ελληνική πολιτεία ένα σύγχρονο ανώτατο μουσικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 9 Ιουνίου 2019 έγινε η επίσημη ιδρυτική συνάντηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. Σε αυτήν εγκρίθηκε το καταστατικό του Συλλόγου και εξελέγη με ψηφοφορία η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με την ακόλουθη σύνθεση:

Παναγιώτης Αδάμ, πρόεδρος
Νίκος Ξανθούλης, αντιπρόεδρος
Νίκος Παναγιωτίδης, γραμματέας
Κώστας Γρηγορέας, ταμίας
Όλγα Καλογρηάδου, μέλος
Βαγγέλης Μπουντούνης, μέλος
Μιχάλης Τρανουδάκης, μέλος

Ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, το οποίο αναγνώρισε τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ στις 28 Ιουνίου του 2019, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου ενέκρινε το καταστατικό του και τον ενέγραψε στο βιβλίο των σωματείων.

Έκτοτε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή συνέχισε τις ενέργειες για την ολοκλήρωση όλων των λοιπών γραφειοκρατικών και πρακτικών ζητημάτων. Αναμένεται το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου, που είναι απαραίτητος σύμφωνα με το καταστατικό. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα.

Στο επίσημο site του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ https://psaomous.org/ ( https://psaomous.org/ ) θα βρείτε το καταστατικό και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των τακτικών μελών καθώς και την πρώτη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Η εγγραφή των τακτικών μελών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της online αίτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: https://psaomous.org/membership/ ( https://psaomous.org/membership/ )

Η υποβολή υποψηφιότητας για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής γίνεται επίσης μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της online αίτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: https://psaomous.org/2019/11/16/applications/ ( https://psaomous.org/2019/11/16/applications/ )

Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή μελών μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση και για την υποβολή υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2019.

Η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 11:30-14:30, στην Αθήνα, στην αίθουσα Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – μετρό Βικτώρια).

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να εγγραφείτε μέλη και να συμμετάσχετε στη γενική συνέλευση. Παρακαλούμε θερμά να προωθήσετε την επιστολή αυτή σε συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των μουσικών, παλαιών και νέων, διασήμων και μη. Οι απόφοιτοι, πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι, των ωδείων και των μουσικών σχολών αποτελούν τον κορμό της μουσικής εκπαίδευσης, παίζουν σε ορχήστρες, διαπρέπουν με τις συναυλίες και τα ρεσιτάλ τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σπούδασαν/αποφοίτησαν σύμφωνα με τους κανόνες ενός νομίμου πλαισίου που υφίσταται τα τελευταία 150 χρόνια, θεσπισμένου από το ίδιο το κράτος. Είναι λοιπόν δίκαιη και απαραίτητη η εκπροσώπησή τους από έναν Πανελλήνιο Σύλλογο που θα δράσει ως επίσημος συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία.

Για την ΠΔΕ
Όλγα Καλογρηάδου
Παναγιώτης Αδάμ


Εγγραφή μελών, γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες

ΠΗΓΗ: PSAO ( https://psaomous.org/author/justpi/ )

Μετά από διάφορους γραφειοκρατικούς δαιδάλους, είμαστε επιτέλους σε θέση να προχωρήσουμε στην επίσημη εγγραφή μελών και στην προκήρυξη γενικής συνέλευσης και αρχαιρεσιών.

Εγγραφή τακτικών μελών

Με στόχο την ισοτιμία των μελών του Συλλόγου ανά την Ελλάδα, η εγγραφή των τακτικών μελών θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της σχετικής online αίτησης ( https://psaomous.org/membership/ ).

Όσες/όσοι είχαν στείλει παλαιότερα την πρώτη αίτηση, αλλά και όσες/όσοι έχουν ήδη κάνει προεγγραφή τακτικού μέλους στις συναντήσεις στο Μαρούσι, θα πρέπει να υποβάλουν ξανά τη νέα αίτηση, καθώς εκ του καταστατικού και εκ του νόμου περί προσωπικών δεδομένων απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία. Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας και παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε και άλλους συναδέλφους ώστε να εγγραφούν στον Σύλλογό μας.

Μόλις ενεργοποιηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου, θα ενημερώσουμε όλα τα εγγεγραμμένα τακτικά μέλη ώστε να καταθέσουν το ποσό των €30 για την εγγραφή και ετήσια συνδρομή τους (η οποία θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2020). Είναι αυτονόητο ότι όσες/όσοι έχουν ήδη καταβάλει το ποσό των €30 κατά την προεγγραφή τους στις συναντήσεις στο Μαρούσι δεν θα πληρώσουν ξανά.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή μελών μέχρι την πρώτη ΓΣ είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2019, ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε έγκαιρα τις ονομαστικές λίστες για τη ΓΣ και την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η εγγραφή μελών θα ξαναρχίσει (επ’ αόριστον) από την επομένη της ΓΣ.

Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες

Η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 11:30-14:30, στην Αθήνα, στην αίθουσα Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – μετρό Βικτώρια).

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, στη γενική συνέλευση και στις εκλογές συμμετέχουν και ψηφίζουν μόνο τα εγγεγραμμένα τακτικά μέλη που έχουν καταβάλει την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή τους. Σε περίπτωση που κάποιο εγγεγραμμένο τακτικό μέλος δεν έχει προλάβει να κάνει την τραπεζική κατάθεση των €30, θα μπορεί πριν την έναρξη της ΓΣ να πληρώσει με μετρητά επί τόπου στο Τριανόν, από τις 10:30 έως τις 11:30.

Όσες/όσοι θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές για μέλη του ΔΣ και της ΕΕ θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει την αίτηση εγγραφής τακτικού μέλους και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομική τους υποχρέωση. H υποβολή υποψηφιότητας γίνεται με online αίτηση ( https://psaomous.org/2019/11/16/applications/ ). Καταληκτική ημερομηνία: 30ή Δεκεμβρίου 2019.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Όσες/όσοι δεν θα μπορούν να παραστούν στη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, θα μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά. Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα αρχίσει την προηγουμένη της ΓΣ και θα ολοκληρωθεί περίπου ταυτόχρονα με την διά ζώσης ψηφοφορία (ώστε κατά τη διάρκεια της δεύτερης να μη γνωρίζουμε ήδη τα αποτελέσματα της πρώτης).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Online Αιτήσεις

ΠΗΓΗ: PSAO ( https://psaomous.org/author/justpi/ )

Από σήμερα έως και τις 30 Δεκεμβρίου μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε ηλεκτρονικά:

1. Την αίτηση εγγραφής για τακτικό μέλος ( https://psaomous.org/membership/ ) του Συλλόγου μας με δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες.

2. Την αίτηση υποψηφιότητας για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής ( https://forms.gle/ZxXFHeLCYAEP4Jjh9 ) του Συλλόγου μας.
Για την εκλογή, τη σύσταση και τις ευθύνες των δύο αυτών οργάνων δείτε το καταστατικό ( https://psaomous.org/statute/ ) του Συλλόγου, άρθρα 13-21 και 27.
Για να είναι δεκτή η υποψηφιότητα, θα πρέπει πρώτα να έχει υποβληθεί η αίτηση εγγραφής τακτικού μέλους και να είναι τακτοποιημένη η συνεπακόλουθη οικονομική υποχρέωση.


Σχετική Αρθρογραφία

Ώρα διεκδικήσεων για τους ωδειακούς μουσικούς ( https://psaomous.org/assert-rights/ ). Νίκος Παναγιωτίδης, Μάιος-Ιούνιος 2019.

Περί της διαβάθμισης ωδειακών σπουδών και του απαράδεκτου πιστοποιητικού μουσικών γνώσεων ( https://psaomous.org/certification-grigoreas/ ). Κώστας Γρηγορέας, Απρίλιος 2019.

Η Διακήρυξη της Μπολώνια και η Ανώτατη Μουσική Εκπαίδευση ( https://psaomous.org/bologna-hme-kalogriadou/ ). Όλγα Καλογρηάδου, Απρίλιος 2007.


Επιμέλεια σελίδας στο TaR Κώστας Γρηγορέας ( http://grigoreastar.wordpress.com/ )