Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR
 αρχική σελίδα    ποιοι είμαστε    κονTaRομαχίες (forum)    σύνδεσμοι    επικοινωνήστε μαζί μας

 Γρήγορη Αναζήτηση:

 

Αναλυτική Αναζήτηση ->

 

 Ημερολόγιο Γεγονότων:  Ημερολόγιο Γεγονότων
Ημ/νία : 15 Jan 2018
*

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ


Duo Sonelli

 

Σοφία Μαυρογενίδου φλάουτο

Δέσποινα Χωματίδου τσέμπαλο

& Τάσος Μισυρλής βιολοντσέλο

 

Από τα δάση της Γερμανίας και τις στέπες της Ρωσίας μέχρι τις ακτές της Ιταλίας και τα βουνά της Κρήτης, η μουσική μιλά την ίδια γλώσσα χωρίς χρονικούς και γεωγραφικούς περιορισμούς.

Το φλάουτο, το βιολοντσέλο και το τσέμπαλο συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα του 18ου αιώνα και από τότε δε σταμάτησαν να συνομιλούν αρμονικά και να εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου.

Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί -Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο), Τάσος Μυσιρλής (τσέλο) και Δέσποινα Χωματίδου (τσέμπαλο), παρουσιάζουν έργα του J. S. Bach, του C. Ph. E. Bach, του J. M. Blochwitz και της Σοφίας Μαυρογενίδου, που με τις συνθέσεις της μας προσκαλεί σΆ ένα ταξίδι ζωής σΆ Ανατολή και Δύση.

 

Πρόγραμμα

J. S. Bach: Τρίο σε Φα μείζονα BWV 1040 / C. Ph. E. Bach: Σουίτα για τσέμπαλο σε μι ελάσσονα Wq 62/12, Σονάτα για φλάουτο και τσέμπαλο σε Σολ ελάσσονα H. 542.5 / J. M. Blochwitz: Σουίτα για φλάουτο και μπάσο κοντίνουο σε μι ελάσσονα / Σ. Μαυρογενίδου: Passacaglia για τσέμπαλο, Suite "Stati d' animo" για φλάουτο, τσέμπαλο και βιολοντσέλο, "Τα ρουμπίνια της Ίδης" Σουίτα για φλάουτο, τσέμπαλο και βιολοντσέλο βασισμένη σε τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων

 

ΩΡΑ 20:30


ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 ¤ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 5 ¤

 

Περισσότερες πληροφορίες: ΤΗΛ.: 210 3634000  & http://www.nakas.edu.gr/default.aspx?id=161&nid=6493


 

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας

εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center