Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR
 αρχική σελίδα    ποιοι είμαστε    κονTaRομαχίες (forum)    σύνδεσμοι    επικοινωνήστε μαζί μας

 Γρήγορη Αναζήτηση:

 

Αναλυτική Αναζήτηση ->

 

 Ημερολόγιο Γεγονότων:  Ημερολόγιο Γεγονότων
Ημ/νία : 19 Apr 2019
*

Jazzèt Cafè
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, ΧΑΪΔΑΡΙ   

 

“Legends of the tenor saxophone”

 

Vasilis Xenopoulos with Jazzét House Band

 

Vasilis Xenopoulos (tenor saxophone)

 

Yiannis Papadopoulos (piano)

 

Lefteris Christofis (guitar)

 

Vasilis Koutsonanos (doublebass)

 

Vasilis Podaras (drums)

 

Το Jazzét Café, η νέα jazz σκηνή της Αθήνας, δημιουργεί την Jazzét House Band, υπό την καλλιτεχνική προτροπή του συνθέτη και κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή, όπου ενόραση του είναι η καλλιτεχνική δημιουργία από τα μέλη και τους  καλεσμένους που θα συμμετέχουν σε αυτήν. Μαζί του, συνδρούν μουσικά τρεις εξαίρετοι συνθέτες και βιρτουόζοι performers της νέας τζαζ γενιάς μουσικών, ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος και ο ντράμερ Βασίλης Ποδαράς συγκροτούν την αρχική βάση, το rhythm section τηs Jazzét House Band.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, καλεσμένος της Jazzét House Band είναι ο εκλεκτός σαξοφωνίστας Βασίλης Ξενόπουλος, όπου θα αφήσει τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο για λίγες μέρες για να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα project αφιερωμένο στις μεγαλύτερες μορφές του τενόρου σαξοφώνου στην ιστορία της jazz.

Αυτή η ιστορική αναδρομή θα καλύψει ρεπερτόριο από τους Lester Young, Dexter Gordon, Sonny Stitt, Sonny Rollins, Benny Golson, Jimmy Heath, Hank Mobley, Stan Getz, John Coltrane και Michael Brecker.

Το θαυμάσιο κοινό του Jazzét Café θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει άλλη μία ξεχωριστή συναυλία υψηλής μουσικής αισθητικής της Jazzét House Band με τη συμμετοχή ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, τον Βασίλη Ξενόπουλο που ως top jazz musician εξέχει στα μουσικά δρώμενα του Λονδίνου και όχι μόνο.

 

Έναρξη: 20.00

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5€

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626


 

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας

εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center