Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR
 αρχική σελίδα    ποιοι είμαστε    κονTaRομαχίες (forum)    σύνδεσμοι    επικοινωνήστε μαζί μας

 Γρήγορη Αναζήτηση:

 

Αναλυτική Αναζήτηση ->

 

 Ημερολόγιο Γεγονότων:  Ημερολόγιο Γεγονότων
Ημ/νία : 05 Apr 2019
* Ρεσιτάλ κιθάρας Alex Komodore
*

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ

 

Ρεσιτάλ κιθάρας

 

Alex Komodore

 

Η Αθήνα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας αποτελούν την πρώτη στάση του κιθαριστή Alex Komodore στην ανοιξιάτικη περιοδεία του στην Ευρώπη.

 

Ένας ακούραστος και αφοσιωμένος δάσκαλος της κιθαριστικής τέχνης και δεξιοτέχνης ερμηνευτής, ο Komodore είναι έφορος κιθάρας στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, όπου διδάσκει.

 

Οι ισχυρές ερμηνείες του, η τεχνική και η μουσικότητά του έχουν κερδίσει ομόφωνα την αναγνώριση διεθνούς εμβέλειας κριτικών, ακροατών και σημαντικών κιθαριστών.

 

Έχει βρεθεί στη θέση του κριτή σε πολλά αναγνωρισμένα φεστιβάλ και διαγωνισμούς κιθάρας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διαγωνισμών International Guitar Competition του Portland και του Ντένβερ, του Greater Victoria Performing Arts Festival και των διαγωνισμών νέων της Guitar Foundation of America. Περιζήτητος σολίστ, αλλά και δάσκαλος, έχει εμφανιστεί και διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια και ωδεία  ανά τον κόσμο.  Ως σολίστ κιθάρας, θεόρβης, μαντολίνου, αλλά και banjo έχει εμφανιστεί με ορχήστρες στις ΗΠΑ.

Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1994 με το σόλο album "Passport” και  συνολικά έχει  στο ενεργητικό του 16CDs, με πιο πρόσφατο το "Remembering” (2015).

 

Πρόγραμμα

 

L. de Narváez: La canción del Emperador "Mille Regretz" / A. Mudarra: Fantasia 10 / J. S. Bach: Prelude (Cello Suite No 1) / H. Villa-Lobos: Etude No 1/ L. Brouwer: In Memoriam Toru Takemitsu "HIKA" / A. Barrios Mangoré: Op. 8 No 4 / N. Koshkin: Usher Waltz / A. Ginastera: Sonata op. 47 / Traditional folksongs (arr. D. Dussell, A. Komodore) / Jorge Morel: Sonatina "For David Russell"

 

 

Παρασκευή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

 

ώρα 20:30

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ

 

Τηλ: 210 3634000

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.nakas.edu.gr/news-details?nid=6731

 


 

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας

εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center