Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR
 αρχική σελίδα    ποιοι είμαστε    κονTaRομαχίες (forum)    σύνδεσμοι    επικοινωνήστε μαζί μας

 Γρήγορη Αναζήτηση:

 

Αναλυτική Αναζήτηση ->

 

 Ημερολόγιο Γεγονότων:  Ημερολόγιο Γεγονότων
Ημ/νία : 07 Apr 2019
*

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

 

Κυριακάτικα Πρωϊνά: Canto Soave 

Μυστική Ζωή - Μυστική Μουσική 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Canto Soave

Το σύνολο CantoSoave (Γλυκό Τραγούδι) ειδικεύεται στην φωνητική μουσική της Αναγέννησης καιτου Μπαρόκ και αποτελείται από τις Μάιρα Μηλολιδάκη και Νατάσα Αγγελοπούλου, σοπράνο, Έφη Μηνακούλη, μέτζο σοπράνο, αναγεννησιακό λαούτο και θεόρβη και Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο. 

07 Απρ 2019

Ιταλία, 17οςαιώνας. Adriana Basile, η Σειρήνα του Posilipo. Laura Peverara, Anna Guarini και Livia D’Arco, το περίφημο Concertodelle Donne. Ο Οίκος των Μεδίκων, οι Αυλές των D’Este και των Gonzaga, η Accademia degli Unisoni... Μέσα από επιστολές, ημερολόγια και ποιήματα το σύνολο Canto Soave αναζητά ταμυστικά των ταλαντούχων γυναικών που τόλμησαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν,συχνά ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες της εποχής τους.

 

 

H παράσταση Μυστική Ζωή -Μυστική Μουσική που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣστο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12.00 εξερευνάτην αθέατη ζωή τους με επίκεντρο την φωνητική μουσική που γράφτηκε για τιςδιάσημες τραγουδίστριες και τα σπουδαία γυναικεία φωνητικά σύνολα πουψυχαγωγούσαν τους ευγενείς στις αυλές της Φλωρεντίας, της Φερράρα, της Μάντοβακαι της Βενετίας.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες, ντουέτακαι τρίο των L. Luzzaschi, C.Monteverdi, L. Rossi αλλά και των συνθετριών F. Caccini και B. Strozzi.Τραγουδώντας για τις χαρές και τις πίκρες του έρωτα, η μουσική τους αναδεικνύειμε τρόπο μοναδικό την απαράμιλλη γλυκύτητα που προκύπτει από τη συνήχηση τριώνγυναικείων φωνών.

 

Συνεχίζοντας τις ηχητικές τουεξερευνήσεις στο μεταίχμιο μεταξύ drone, noise και παλαιάς μουσικής, οσυνθέτης Constantine Skourlis θα συνεργαστεί με το Canto Soaveαναπαράγοντας μια ακτίνα επεξεργασμένων φυσικών ήχων, οργάνων και φωνών μέσααπό το πρίσμα μιας ιδιαίτερης προσέγγισης.

 

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη τηςεκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

 

 

Ώρα έναρξης: 12.00  

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

 

https://www.snfcc.org/ekdiloseis/kyriakatika-proina-canto-soave-mystiki-zoi-mystiki-moysiki/3764

 

 


© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας

εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center