[ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΕΣ - ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ]
Μόλις εκδόθηκε το βιβλίο «36 παρτιτούρες για όλους. Οι έλληνες συνθέτες πρωτοπορούν και… προκαλούν. Καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας» σε επιμέλεια Μιχάλη Κεφάλα. 14 συνθέτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας 9/μελούς επιστημονικής-καλλιτεχνικής επιτροπής γράφοντας μουσικά εκπαιδευτικά έργα ειδικά για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Είναι η πρώτη φορά που έλληνες συνθέτες προσπαθούν να καλύψουν τις μουσικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΑμεΑ. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε με την χρηματοδότηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Υμηττού, της εκδοτικής εταιρείας ΕΛΙΞ και του Μουσικού Οίκου «Παπαγρηγορίου-Νάκα», είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) και συνοδεύεται από cd. Ακολουθώντας αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης και διανομής επιδιώκουμε το βιβλίο αυτό να καταλήξει όπου υπάρχουν ΑμεΑ, ενώ σε ξεχωριστό τεύχος και σε γραφή Braille προγραμματίζουμε να τυπώσουμε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης.
Τα μέλη της επιστημονικής-καλλιτεχνικής επιτροπής ήταν οι: (1) Χριστιάνα Αδαμοπούλου, (2) Θόδωρος Αντωνίου, (3) Αθανάσιος Δρίτσας, (4) Πελίνα Ευαγγέλου, (5) Λευκοθέα Καρτασίδου, (6) Μιχάλης Κεφάλας, (7) Γιάννης Σπετσιώτης, (8) Μαρία Φιλιάνου και (9) Ντόρα Ψαλτοπούλου-Καμίνη. Οι δημιουργοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ήταν: 1) Μαρίζα Βαμβουκλή, 2) Γιώργος Δαραβέλης, 3) Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, 4) Μπάμπης Καρράς, 5) Έφη Μαρκουλάκη, 6) Δημήτρης Μπούκας, 7) Βαγγέλης Μπουντούνης, 8) Απόστολος Ντάρλας, 9) Αλεξάνδρα Περιστεράκη 10) Ευαγγελία Σερέτη, 11) Ελένη Σκάρκου, 12) Γεράσιμος Τριανταφύλλου, 13) Βασιλική Φιλιππαίου και 14) Νίκος Χατζηελευθερίου.
Θεωρούμε πολύτιμο τον συντονισμό των συνθετών με τους ειδικούς παιδαγωγούς, την γονιμοποίηση του έργου τους με ιδέες από τον χώρο της μουσικής ψυχολογίας, της μουσικοθεραπείας και της ανθρωπολογίας της εκπαίδευσης και, τελικά, την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στις ιδιαιτερότητες και την οπτική μιας σημαντικής κοινωνικής ομάδας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία μας αυτή θα τύχει και συνέχειας και ενθάρρυνσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε στο μέλλον να υπάρξει μια σημαντική βιβλιοθήκη που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μουσικής εκπαίδευσης των ΑμεΑ αλλά και να υποστηρίζει τη δυναμική ένταξης του ταλέντου των νέων μουσικών ΑμεΑ στο υπάρχον μάχιμο μουσικό δημιουργικό δυναμικό της χώρας μας.
(ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ TaR. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)