Ο Γρηγόρης Πολύζος γεννήθηκε το 1986 στο Μαρούσι Αττικής. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική σε ηλικία 7 ετών στο Πυθαγόρειο ωδείο απ’ όπου και πήρε πτυχίο ειδικού αρμονίας με άριστα (2003), πτυχίο ηλεκτρικού οργάνου με άριστα παμψηφεί και διάκριση (2005), πτυχίο αντίστιξης με άριστα (2006), πτυχίο φούγκας με άριστα (2008) και πτυχίο πιάνου (2012). Σήμερα βρίσκεται στο τελευταίο έτος του διπλώματος της σύνθεσης με καθηγητή τον κ. Γιάννη Αυγερινό. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλάουτου.
Από το 2004 διδάσκει θεωρητικά, αρμόνιο και πιάνο στο Πυθαγόρειο ωδείο. Επίσης διδάσκει μουσική σε παιδιά με την μορφή ιδιαίτερων μαθημάτων.
Παράλληλα γράφει τραγούδια πάνω σε στίχους διάφορων στιχουργών καθώς και ορχηστικά κομμάτια. Το 2006 διακρίνεται στον Πανελλήνιο ραδιοφωνικό διαγωνισμό ελληνικού τραγουδιού που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης ΜΥΘΟΣ και το 2010 στον 2ο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε το musicheaven.gr παίρνοντας την 4η θέση με το τραγούδι «Το Κουτσό Στρατιωτάκι» (Στίχοι: Βυθούλκα Αυγή).
Το 2011 γνωρίζεται με τον συνθέτη Νίκο Ζούδιαρη ο οποίος και τον βοηθάει να εκδώσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Μετά από ένα χρόνο ηχογραφήσεων, τον Ιούνιο του 2012 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, ο οποίος περιέχει 9 τραγούδια, στα οποία ο Γρηγόρης Πολύζος υπογράφει την σύνθεση και την ενορχήστρωση. Την παραγωγή διηύθυνε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ζούδιαρης. Ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος, η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Κρασοπούλου και ο Νίκος Ζούδιαρης. Στον δίσκο αυτό συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς, όπως ο Νίκος Αντύπας, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Άκης Τουρκογιώργης, ο Θάνος Γκιουλετζής, ο Θύμιος Παπαδόπουλος κ.α. . Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι στιχουργοί Αυγή Βυθούλκα, Γιώργος Σταυλιώτης, Κωνσταντίνος Σύρμος και Νίκος Πολύζος.
Έργα του έχουν κατά καιρούς παιχτεί στην κρατική τηλεόραση, στην μουσική σκηνή Ιανός , καθώς και σε διάφορους συναυλιακούς χώρους .
Παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες είναι πτυχιούχος της σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.