Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » Προτάσεις του TaR & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » παρτιτούρες κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

Μια ολοκαίνουργια έκδοση του 2ου τεύχους της ‘κλασικής’ μεθόδου για την τεχνική της κιθάρας του Emilio Pujol έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου. Με ευχάριστο εξώφυλλο, ιδιαίτερα προσεγμένη και πλήρης, ίσως η πιο πλήρης από όσες γνωρίζω μιας και, εκτός των άλλων αρετών, περιέχει κι ένα cd με ηχογραφημένες τις κυριότερες σπουδές. Κάτι που σίγουρα θα κάνει πιο ελκυστικό ένα βιβλίο που, ενώ κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη χρησιμότητά του, πολλοί και έμπειροι δάσκαλοι το χαρακτηρίζουν σαν «όχι ιδιαίτερα ελκυστικό» για τους αρχάριους κιθαριστές, ειδικά τους μικρότερους σε ηλικία. Όμως, υπάρχει άραγε  πιο πλήρης και συστηματική μέθοδος για την τεχνική της κιθάρας από τα βιβλία του Emilio Pujol; Σίγουρα αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει μόνο από εμάς πού χτίσαμε την τεχνική μας με τα πολύτιμα αυτά βιβλία.

Η έκδοση είναι υψηλότατων προδιαγραφών. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε εφόσον την υπογράφουν δύο από τους κορυφαίους Έλληνες κιθαριστές και δασκάλους:
Ο Γιάννης Πετρίδης, που έχει κάνει την επιμέλεια του βιβλίου και την άριστη σελιδοποίηση, (καμία σχέση με τις… τρομακτικές και μπουκωμένες σελίδες των προηγούμενων εκδόσεων και την πολλές φορές ακατανόητη μετάφραση στα ελληνικά των οδηγιών).
Ο Ιάκωβος Κολανιάν, που έχει κάνει την παραγωγή αλλά και την εκτέλεση του cd, με προδιαγραφές φυσικά αντίστοιχες με αυτές που μας έχει συνηθίσει στους θαυμάσιους σολιστικούς δίσκους του.

ΥΓ (προς αρχάριους κιθαριστές): Παιδιά, τελείωσαν τα ψέματα! Με ένα τόσο όμορφο βιβλίο που έφτιαξε ο τελειομανής Πετρίδης και με κοτζάμ Κολανιάν να σας παίζει τα κομμάτια δεν υπάρχει πια κανένα άλλοθι.
Με τα μούτρα στη μελέτη του Pujol λοιπόν - και σας διαβεβαιώνω, δεν θα χάσετε!

Κώστας Γρηγορέας
grigoreas@tar.gr
www.grigoreas.grΟ Emilio Pujol διδάσκει σε σεμινάριο (Lerida - 1965)

ΑΚΟΥΣΤΕ: Ο Ιάκωβος Κολανιάν παίζει:
(από το cd που συνοδεύει το βιβλίο)

1.Σπουδή 25
2.Σπουδή 84
3.Σπουδή VI
4.Μελωδία - ντουέτο (Schumann)


ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center