Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » παρτιτούρες κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΕΜΟΛΟ

 

Γράφει η Ελένη Σεργίου στον πρόλογο του βιβλίου της:

Το πάθος μου για το ηχητικό αποτέλεσμα που παράγει η τεχνική που ονομάζεται “τρέμολο”, σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας συλλογής έργων που περιέχουν τη συγκεκριμένη τεχνική, με οδήγησε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου.
Κάθε κιθαριστής φανερώνει πολλές πτυχές της ευαισθησίας του και της δεξιοτεχνικής του ικανότητας μέσω των έργων που περιλαμβάνουν τρέμολο.

Θέλοντας να συμβάλλω στην ανάπτυξη των έργων με τρέμολο για κιθάρα θέλησα να διασκευάσω έργα που η μελωδική τους γραμμή δεν περιελάμβανε αυτού του είδους την τεχνική.
Η αλλαγή τόνου σε δύο γνωστά έργα που περιλαμβάνονται μας δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση απ’ αυτήν που έχουμε συνηθίσει.
Η απλοποίηση του χρόνου σε κάποιες συνθέσεις έγινε με σκοπό να γευθούν και πιο αρχάριοι κιθαριστές τον πλούτο των ηχοχρωμάτων των συγκεκριμένων έργων.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center