Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (χρονολογικά) & Home » ΠΡΟΣΩΠΑ » Νέες Παρουσίες
  Εκτυπώστε το άρθρο

  Νεανική Ορχήστρα Κιθαριστών
"VeriArtisti"
του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

(Διεύθυνση ορχήστρας: Λάμπρος Μπέκιος)

 

Η Ορχήστρα Κιθαριστών  "Veri Artisti" ιδρύθηκε την άνοιξη του 1997 από τον Λάμπρο Μπέκιο, καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, αποτελούμενη κυρίως από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου*. Τα μέλη της είναι ηλικίας από 9 έως 20 ετών.

Κύριοι στόχοι της δημιουργίας της ορχήστρας είναι η πρωτοτυπία του ηχοχρώματος (μόνον κιθάρες), η διεύρυνση της μουσικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ένταξη των μαθητών/κιθαριστών σ’ ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο και παράλληλα  η καλλιτεχνική δραστηριοποίησή τους στα πλαίσια των εμφανίσεων που πραγματοποιούνται.

Η ορχήστρα πραγματοποίησε σαράντα περίπου εμφανίσεις σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Βέροια, Μακροχώρι, Γιαννιτσά, Νέα Μουδανιά, Περαία, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη). Το έτος 1999-2000 εμφανίστηκε σε επτά Δημοτικά σχολεία της Ημαθίας. Συμμετείχε στη  Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρικών Συνόλων (Δήμος Καλαμαριάς, 1999), στις Συναντήσεις Ορχηστρών Κιθάρας που έγιναν στη Βέροια (2000), τη Ν. Ιωνία Βόλου (2000) και τη Κοζάνη (2010), στον κύκλο Συναυλιών "Εν Φωναίς και Οργάνοις" (Βέροια 2002), σε γενικές συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας (2009-10), στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Ο. (Ξεν. Αιγές, Βέροιας, 2009), στον κύκλο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας (2009), στο 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (2002) και στο 2ο Φεστιβάλ Μουσικής «Βέροια - Εύηχη Πόλη» (2010).

(*Σε συνεργασία με τις τάξεις κιθάρας των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας κ. Πέτρου Ρίστα και Βασίλη Βαλαβάνη).| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center