Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » παρτιτούρες κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

Δύο νέες εκδόσεις κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό μουσικό οίκο “Φίλιππος Νάκας”, με την επιμέλεια του  Ιάκωβου Κολανιάν.

Η πρώτη έκδοση με τίτλο Ιάκωβος Κολανιάν “Αρπίσματα για κιθάρα” αποτελεί ένα αληθινό εργαλείο στην επίλυση τεχνικών ζητημάτων του δεξιού χεριού. Στο βιβλίο εμπεριέχονται οι περισσότεροι συνδυασμοί-ασκήσεις αρπισμάτων που συναντάμε στην κλασική κιθάρα, είναι δε όλοι βασισμένοι σε τρεις πασίγνωστες σπουδές: El abejorro του Emilio Pujol (1886-1980), Etude in E του Dionissio Aguado (1784-1849) και Recuerdos de la Alhambra του Fransisco Tárrega (1852-1909). Που σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιούνται ως μοντέλα του αριστερού χεριού.Το βιβλίο “Αρπίσματα για κιθάρα” απευθύνεται  σε σπουδαστές  της    κατωτέρας,  της μέσης  και της  ανωτέρας σχολής, αλλά και σε όποιον  επαγγελματία κιθαριστή θα επιθυμούσε  να εξελίξει τη τεχνική του στο δεξί χέρι . Με τη  μεθοδική  εξάσκηση και την ολοκλήρωση της  σπουδής  αυτού του βιβλίου ο σπουδαστής  θα συνειδητοποιήσει  πως  έχει ήδη κατακτήσει σε ένα μεγάλο βαθμό  την τεχνική του δεξιού χεριού και πως έχει ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα που πιθανόν πριν να τα θεωρούσε έως και «ανυπέρβλητα εμπόδια».

Η δεύτερη έκδοση με τίτλο Fernando Sor, 20 σπουδές για κιθάρα” είναι ανανεωμένη ως προς τις δακτυλοθεσίες με γνώμονα τις σύγχρονες δεξιοτεχνικές και εκφραστικές απαιτήσεις. Οι 20 σπουδές του F. Sor αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας για πάνω από ενάμισι αιώνα, θεωρούνται δε ως οι σημαντικότερες σπουδές της κιθάρας για την κλασική περίοδο. Επί χρόνια αποτελούν βασικό εργαλείο εκπαίδευσης των μαθητών, ενισχύοντας τους τη γνώση και την δεξιοτεχνική τους  ικανότητα. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται CD με τις σπουδές ερμηνευμένες από τον ίδιο τον Ιάκωβο Κολανιάν.  | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center