Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Παρασκευή 25 Μαΐου, 8:30 μμ

 

MU-SICK FOR A WHILE

Συναυλία παλαιάς μουσικής για κιθάρα και φωνή

Γεωργία Μπαλαμπίνη (soprano) - Mislav Režić (guitar)

Φιλική Συμμετοχή: Νίκος Ζιάζιαρης (martin baritone)

 

Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, τηλ. 2106755226

 

 

Την Παρασκευή 25 Μαΐου, στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, η λυρική σοπράνο Γεωργία Μπαλαμπίνη και ο κιθαρίστας Mislav Režić, θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό, υπό τον τίτλο "Mu-sick for a while", φωνητικά έργα κορυφαίων Άγγλων συνθετών, από την Ελισσαβετιανή εποχή και το πρώιμο Μπαρόκ. Η Αναγέννηση μέσω των John Dowland (1563-1626), Thomas Campion (1567-1620) και Francis Pilkington (1570-1638) συνομιλεί  με το Μπαρόκ και τον Purcell.

Ο μελισματικός μίτος στέκεται αντιπροσωπευτικά στα πρωτοποριακά lute-song του Dowland, στα επιγραμματικά ayres του Campion και στα χορωδιακά lute-songs του Pilkington σε ύφος ayres. Ως γέφυρα, τα τραγούδια του Purcell (1658/1659-1695), μεταλαμπαδεύουν την αναγεννησιακή αγγλική φωνητική παράδοση στο Μπαρόκ, και τη μπολιάζουν γόνιμα με ιταλικές και γαλλικές επιρροές. Οργανικά κομμάτια, όπως αυτά του Robert Johnson, έρχονται να συμπληρώσουν τη διαδρομή. Το τέλος του μίτου συναντά ήχους και εικόνες της ακουστικής μας μνήμης να θεραπεύουν για λίγο τη νοσταλγία μας (Mu-sick for a while) για την παλαιά μουσική.

 

Γενική είσοδος: 10 €, 8 € (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center