Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » πλήκTRa
  Εκτυπώστε το άρθρο

[πλήκTRa - Νέοι Ερμηνευτές]

Κωνσταντίνος Π. Καλακώνας

 

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973, όπου και άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο με την Ε. Εξακουστού και στα θεωρητικά με τον Κ. Πάτρα. Το 1984 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Ε. Παπάζογλου, για να αποφοιτήσει το 1993 από την τάξη του Γ. Θυμή. Την ίδια χρονιά αποκτά και από την τάξη του Χ. Σαμαρά το πτυχίο Αρμονίας.

Συνεχίζει τις πιανιστικές του σπουδές στο Παρίσι στην τάξη του B. Ringeissen από όπου διακρίνεται με τους τίτλους Prix d excellence και Prix de virtuosité. To 1997 πετυχαίνει στις εισαγωγικές εξετάσεις πιάνου της Ακαδημίας του Βερολίνου για την τάξη του P. Devoyon και διεύθυνσης ορχήστρας για την τάξη του H. D. Baum. To 1999 παίρνει το πρώτο του δίπλωμα στη διεύθυνση ορχήστρας και ένα χρόνο αργότερα το δίπλωμα του πιάνου με άριστα για να του δοθεί έτσι η δυνατότητα να συνεχίσει στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Τις διπλωματικές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Βερολίνο τις πραγματοποίησε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Την ίδια περίοδο αποφοιτά και από το τμήμα μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους πιανίστες και παιδαγωγούς μεταξύ άλλων με τους Μ. Τιρίμο, B. L. Gelber, A. Jasinski και ερμηνείας γερμανικού τραγουδιού με τους W. Rieger, A. Bauni και D. F. Dieskau.

Με τον βιολιστή Α. Σουσάμογλου κέρδισαν, το 1996, το διαγωνισμό μουσικής δωματίου της HELEXPO και από τότε πραγματοποιούν πολλές συναυλίες σαν ντουέττο.

Το 2002 κερδίζει το 2ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Chopin στο Darmstadt της Γερμανίας.

Ο Κωνσταντίνος Καλακώνας εκτός από ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου και Liederabende σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επανειλημμένως με την Sinfonie Orchester Βerlin στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, με την Neue Lausitzer Philharmonie σε περιοδεία της στην ανατολική Γερμανία, με την Kammersinfonieorchester Darmstadt και με την Κρατική Ορχήστρα του Darmstadt.

Από το 2003 μέχρι το 2006 διετέλεσε μουσικός εκγυμναστής, αναπληρωτής διευθυντής χορωδίας και διευθυντής σπουδών στην όπερα του Goerlitz  και από το 2006 συνεχίζει στην κρατική όπερα του Darmstadt.

 

Από το TaR-Radio προτείνεται η ακρόαση των παρακάτω έργων με ερμηνευτή στο πιάνο τον Κωνσταντίνο Καλακώνα

 

1.     Frederic Chopin: Nocturne in D flat major Op. 27 No. 2

(Darmstadt Οκτ. 2002)

 

2.     Frederic Chopin: Concerto for Piano and Orchestra in F minor Op. 21

Δεύτερο Μέρος : Larghetto

Staatsorchester Darmstadt

Διευθυντής Ορχήστρας : Stefan Blunier

(Darmstadt Νοε. 2006)

 

3.     Edward Grieg: Concerto for Piano and Orchestra in A minor, Op. 16

Πρώτο μέρος.: Allegro molto moderato

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Διευθυντής Ορχήστρας : Ν. Τσούχλος

(Ιούνιος 2007)

 

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΤaR-radio.com:
KONSTANTINOS KALAKONAS "A portrait"


Δημήτρης Κυπραίος

dkypraios@tar.gr| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center